Vsetko je to o tom samom istom, ci cirkev, ci komunizmus alebo ine sracky.
Problem spociva v tom, ze idea je vacsinou super, ale realizacia stoji za hovno. A stoji za hovno preto, lebo tie idee realizuju ludia a budme uprimni, ked sa pozrieme spat, ludia vzdy vsekto dokurvili.

A co sa tyka cirkvi a viery, tak viera je dedicny hriech! Vacsina to zdedi a vobec sa nad tym nezamysla, neskuma, nehlada. Vacsina si precita nieco ako sem dal Numero a v nedelu ide spokojne do kostola, sak kam by inam isli, taky je predsa zvyk.
Treba chodit s otvorenymi ocami, usami a srdcom, aby sme ako napisal Archer 'neboli svine'

A na to nepotrebujeme ani kostoly, ani katolicku cirkev.
Ako studijny material doporucujem pozriet dva filmy ( + hlasky z tych filmov )
Stigmata"Kralovstvo nebeske je vo Vas, nie v budovach z dreva a kamena, rozstiepni kus dreva a najdes ma tam, nadvihni kamen a ja tam budem."
Kralovstvo NebeskeHospitaller(mnich a rytier Maltezkeho radu):'Ako sa ti pozdava Jeruzalem?'
Balian(hlavny hrdina):'Boh ku mne nehovori, dokonca ani na kopci kde zomrel Kristus. Som mimo Bozej priazne'
Hospitaller:'O tom som nic nepocul'
Balian:'V kazom pripade sa mi vsak zda, ...ze som stratil vieru'
Hospitaller:'Na vieru moc nevsadzam. Co sa tyka slova "viera"... videl som ako sialenstvo fanatikov kazdeho vyznania nazyvali "vola Bozia". Videl som prilis mnoho viery v ociach prilis mnoho vrahov. Svatost... je spravna... a odvaha v prospech tych, ktori sa nevedia branit sami. A dobro - to co si Boh praje - je v srdci a v mysli. Na zaklade toho, co sa rozhodnes robit kazdy den, budes dobry clovek... alebo nebudes.'
Over and out