No. 313 Czechoslovak Fighter Squadron

virtual
Právě je sob dub 19, 2025 3:55 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 302 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: křestánský koutek
PříspěvekNapsal: sob říj 10, 2009 11:54 am 

Hmm, zajímavé Numero. Přepošlu to našemu bratru faráři a jsem zvědav, co mi na to řekne. I když vím, že to zná.
Otto a Archer to napsali dobře. Jen chci upozornit, že Ježíšovo učení bylo, je a bude zneužíváno :roll: .
Já osobně věřícím nadále budu, i když to tak je, jak si to sem dal.
Konec konců, Karel Marx psal prý velké myšlenky té doby kdy žil. A proto by mě i něco od něj zajímalo. A vidíme to tak, jak to je. Radikální komunismus byl a je zločin. A zase jsou v tom lidi. Zneužito. Já osobně i nějakého komunistu znám a někteří jsou vcelku normální lidi.

Předmět příspěvku: Re: křestánský koutek
PříspěvekNapsal: ned říj 11, 2009 3:58 pm 

Vsetko je to o tom samom istom, ci cirkev, ci komunizmus alebo ine sracky.

Problem spociva v tom, ze idea je vacsinou super, ale realizacia stoji za hovno. A stoji za hovno preto, lebo tie idee realizuju ludia a budme uprimni, ked sa pozrieme spat, ludia vzdy vsekto dokurvili. :D

A co sa tyka cirkvi a viery, tak viera je dedicny hriech! Vacsina to zdedi a vobec sa nad tym nezamysla, neskuma, nehlada. Vacsina si precita nieco ako sem dal Numero a v nedelu ide spokojne do kostola, sak kam by inam isli, taky je predsa zvyk.
Treba chodit s otvorenymi ocami, usami a srdcom, aby sme ako napisal Archer 'neboli svine' :D A na to nepotrebujeme ani kostoly, ani katolicku cirkev.

Ako studijny material doporucujem pozriet dva filmy ( + hlasky z tych filmov ) ;)

Stigmata
"Kralovstvo nebeske je vo Vas, nie v budovach z dreva a kamena, rozstiepni kus dreva a najdes ma tam, nadvihni kamen a ja tam budem."

Kralovstvo Nebeske
Hospitaller(mnich a rytier Maltezkeho radu):'Ako sa ti pozdava Jeruzalem?'
Balian(hlavny hrdina):'Boh ku mne nehovori, dokonca ani na kopci kde zomrel Kristus. Som mimo Bozej priazne'
Hospitaller:'O tom som nic nepocul'
Balian:'V kazom pripade sa mi vsak zda, ...ze som stratil vieru'
Hospitaller:'Na vieru moc nevsadzam. Co sa tyka slova "viera"... videl som ako sialenstvo fanatikov kazdeho vyznania nazyvali "vola Bozia". Videl som prilis mnoho viery v ociach prilis mnoho vrahov. Svatost... je spravna... a odvaha v prospech tych, ktori sa nevedia branit sami. A dobro - to co si Boh praje - je v srdci a v mysli. Na zaklade toho, co sa rozhodnes robit kazdy den, budes dobry clovek... alebo nebudes.'

Over and out :D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 302 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina