Pokračujeme v grafice - nastavení jiných grafických módů plus zmínka o custom úpravě kvality textur:
Pokud Vás unavila ta věčná oranžáda z kokpitu vašeho stroje, je čas na EDFX nebo jiný custom shader či reshader
Já jsem si vybral záměrně přímo EDFX, což je autoit nadstavba nad reshade frameworkem, která jakožo produkt se zdá býti dobře udržovaná a oproti single módům v klasíckých sweet FX nebo reshaderech nabízí kultivované a přímo pro ED vyráběné efekty a nastavení.
UPOZORNĚNÍ: Než začnete s reshadery blbnout a pokud jste to ještě nikdy nedělali, silně doporučuji provést zálohu kompletního souborového stromu hry. Zde má každý jinou cestu, ale vycházíme-li z předpokladu, že používáte edlauncher, tak máte standardně hru nahranou třeba v D:\hry\EDLaunch\Products\elite-dangerous-64 nebo 32 podle verze vašeho operáku. Toto celé si hoďte někam bokem.
Postup:
1) Přijdu na ubikaci, tak se oblíknu a nastoupim na bojový výcvik ...
2) Sosněte si aktuální verzi EDFX
http://edcodex.info/?m=tools&entry=58 ... já popisuji jak to fachá z 2.3.1.6 na 10kách 64 bit widlích a někam si jí rozbalte, jako příklad uvádím D:\EDFX\
3) Sosněte si z
http://reshade.me/ aktuální reshade framework (teď je 1.1.0) a tento zip rozbalte do nové složky (tím chci říct, že jí musíte nejprve vytvořit) D:\EDFX\framework
Pozn.: Pokud jste to udělali správně, tak byste pak měli vidět v D:\EDFX\framework\ nově složku Reshade a ve složce D:\EDFX byste měli mít složky framework, gamefiles, profiles, fx (a samozřejmě nějaké ty soubory)
4) Udělejte si zástupce EDFX.exe nebo EDFX64.exe někam na plochu (pokud si s tím budete později chtít hrát, jinak Vám teoreticky stačí jedno spuštění a nastavení)
5) Spusťte edfx.exe nebo edfx64.exe ... pokud jste vše udělali dobře, uvidíte v panelu aplikace EDFX dole v okně v EDFX verzi frameworku
6) zbytek nastavení už je intuitivní. V select game vyberete verzi hry.
7) V browseru najdete cestu ke spouštěcímu souboru hry, u příkladu popsaného mnou je to třeba D:\hry\EDLaunch\Products\elite-dangerous-64\EliteDangerous64.exe
8 ) Vyberete si dle gusta z roletkové nabídky požadovaný mód/profil a klepnete na FX Install (ano, jak vidíte, je tam hned i uninstall, takže to celé jde vzít zpět v případě nespokojenosti)
9) pokud chcete nechat stávající profil a jen třeba dozměnit barvu HUDu, lze ve spodních záložkách toto provést
10) pak už jen klepnout na launcher a hrát - shortcuty jsou popsané ve spodním okně EDFX - Ingame hotkeys, ale upřímně tohle moc nepoužívám, vystačím si s klasivkým scroll lockem coby přepínání reshade efektů
11) pak už můžete hru spouštět standardním způsobem
Co se textur týče, mohou být editované v XML souboru D:\hry\EDLaunch\Products\elite-dangerous-64\GraphicsConfiguration.xml (prostě v pracovní složce hry)
Tam Vás budou zajímat Texture size a MaterialQualityLevel tagy. Tyto jsou zavřené v kontejnerech dle nastavení vašeho kvalitativního grafického levlu od Low až po High. Já osobně jsem si jen u High poladil materialqualitylevel o stupínek výš a je to znát. Pochopitelně toho tam jde měnit víc.
Enjoy