Citace:
A skade to mas ze je zaujaty. Bol si s nim niekde na pivku a dabta. Ako tazke je pre CIA a Americku vladu zdiskreditovat jedneho cloveka ?
vzdyt on to o sobe sam tvrdi, tvrdi to o nem jeho kolegove novinari, tvrdi to o nem lide, s kterym natacel a tvrdi to o nem i ta prolahana vlada USA, tak nevim, jestli i pres tohle vsechno si o nem nemam myslet, zej e zaujaty. A aby bylo jasno, tak to ze je nekdo zaujaty, jeste nemusime chapat jako nejakou velkou chybu, ale zaroven potom nemuzeme nekriticky prijimat vse co tento clovek rika.
Ze tu neco nehraje doslo spouste lidem i bez Moora a doslo to i me, driv nez jsem vubec o nejakem Moorovi slysel...
to husita: ja myslim, ze ten clanek neni nijak zvlast negativni. To s tim cunetem neni mysleno tak, ze ja autor si myslim, ze moore je cune, on tim chtel naznacit, ze nejaky jeho skandal by mu vubec neublizil, kazdy by rekl jen "no a co, to je proste on". Ze tu nejde o nej, ale o jeho filmy. Tohle jse samozrejme IMHO

.
Rikas, ze jsem podlehl propagande, ale kde jsem napsal nejaky konkretni nazor, ktery by te v tom utvrdil? Napsal jsem, ze Moor je zaujaty, coz o sobe tvrdi i on sam a napsal jsem, ze si nemyslim, ze by bylo zpravne stahnout se ted z Iraku pokud je tvuj nazor na tuto vec jiny, tak mi ho prosim rekni a pkus se mi to nejak vysvetli a ne jen "nj, ty jsi podlehl propagande", ktera mimochodme zrovna co se setrvani vojs v Iraku zrovna silna neni.
Vzdyt oficialni zdroje taky pouzivaji fakta, kde beres jistotu, ze jejich fakta jsou spatna a mooreova dobra? Rikas, ze jsem podlehl propagande pri tom ty sam naprosto nekriticky prijimas Mooreuv film, copak to nemuze byt taky propaganda? Copak je propagnda jen domenou velkych super velmoci?
Nelibi se mi, ze si me zaskatulkovavate do skatulky nejakeho hlupaka, ktery proste jen naletel USA aniz by jste znali aspon petinu mych nazoru. Prijde te mi ponekud zslepeni. Coz je mimochodem jeden z duvodu proc jsem momentalne proti referendu o radaru (i kdyz drive jsem byl pro), protoze by to byla obycejna fraska o tom, jestli tu je vic zarytych amerikanofilu ci anti-amerikanofilu, skutecne nad problemem by se zamyslelo tak 10% lidi z toho 9% lidi by k volbam neslo.
Vize o spolupraci velmoci je krasna a taky by se mi libila, bohuzel to je utopie...
edit: ano, ten clanek od Jana Čulíka je dobrý a do jisté míry slouží jako obhajoba Mooreova filmu, ale ja furt nevim co ten film prinasi tak uzasneho?
Citace:
je to film, který vznáší vážné otázky. Především tu o tom, kdy je možno vést válku.
na tuhle otazku neexistuje uniiverzalni odpoved, ja souhlasim s Moorem v tom, kdy je podle nej mozno vest valku, ale co jako? Tohle si z toho fimlu odnese strasne malo lidi, lide nejsou zvykli premyslet, jsou zvykli na kratke a sokujici zpravy, odensou si Iracke decka na houpackach, razii v dome atp. tedy udalosti vytrhnute z kontextu, ktere si spoji do nejakeho jineho, kam tyto udalosti vubec nemusi patrit.
A proc by ropari se Saudske Arabie nemohli nekoho podporovat? Vzdyt Saudska Arabie je "nas" spojenec... navic cely americky volebni a politicky system je na podpore soukromych subjektu zalozen, zapomente na to, ze se nejaky american stane kongresmenem, senatorem nebo ja nevim cim pro sve krasne oci. Ale na debatu o Americkem volebnim politickem systemu tu neni misto. Jen jsem tim chtel rict, ze v USA je naprosto bezne, ze soukrome subjekty podporuji politiky behem jejich kampane a proto nevim proc by to melo byt naraz u Bushe neco spatneho. Jiste muze nas napadnout, ze Saudove ho podporovali, aby on pak na jejich prani rozpoutal valku, ze ktere oni budou nejakym zpusbem tezit, ale to uz mi pride ponekud hodne pritazene za vlasy.
Nastesti zijeme ve svobodne zemi a kazdy si muze sve nazory sirit jak chce.