Tak jsem se prohrabal těma fotkama něco jsem poupravil, něco jsem povyhazoval a hle toto z toho vzniklo

. Je tam i pár fotek s neleteckou tématikou, ale uznejte To se prostě nedalo nevyfotit
http://313otto.rajce.idnes.cz/AP2011/Malý report.
Dbajíc tradice pilotů RAF, zvolili jsme s mou milou WAAF tradiční dopravní prostředek, bicykl. Vzhledem k tomu že mě má WAAF se dá zváti domorodcem znalým místních mravů, nenastal navzdory mým zkušenostem z virtuálního nebe, žádný problém s navigací. Tak se stalo že jsme se pohodlně setkali s velitelem a jeho doprovodnou skupinou, jež byla tvořena Macherovou WAAF, budiž jim ku cti, že na bázy dorazili mezi prvními, v době, kdy první paprsky slunce začali olizovati rosou vlahé stonky trav . Po krátké chvíli se podařilo připojit se k naší skupince také Maxovi. S velikým očekáváním jsme zkoumali obzor, na němž jsme hledali další dvojici skupiny, Santyho v doprovodu WAAF. Vzhledem k problémům s radiostanicí, bylo setkání se Santym značně obtížné. Zde se však opět ukázal Santyho cit pro navigaci. Během čekání na Santyho jsme na zdař bůh lelkovali po letišti obdivujíce naleštěné krásky na stojánkách. Během tohoto, se nám podařilo kontaktovat spřátelenou letku 310 a 311. Bylo to dobré znamení. Milím překvapením pak bylo náhodné setkání s Volumem.
Po chvilce čekání se vzduch zachvěl ohlušujícím rachotem. V první chvilce jsem si vzpoměl na nedávné události v nedalekém Semtíně a takřka jsem se jal skácet k zemi s rykem výbuch!! Naštěstí teneto zvuk nebyl způsoben nedalekou továtnou na výbušniny. To pouze dva nádherné Gripeny ladně prolétali nad letištní plochou. Letecký den začal.
Krátce po průletu těchto ptáčků, vlastně ještě ani neopustili prostor letiště, se vznesl do vzduchu jiný gripen přímo z letiště a to v nádherném zbarvení tigří letky z Čáslavi. Následovala nádherná ukázka Českého letecva.
Pak to nabralo rychlý spád. Odstartoval Hurri za doprovodu dvanácti válců Motoru Rolls-Royce Merlin, přistál Bleriot, následovala již tradiční ukázka souboje Sopwith 1 a ½ Strutter s Fokkerem Dr I. Zde je však dobré zmínit, že měli v záloze i Fokker E III z Jihlavského letiště. Následovalo několik krásných strojů v nádherných letových ukázkách. Leč pot nás polil když bylo oznámeno hlasatelem že Hawk má technické potíže a letovou ukázku nepředvede. Bohužel takový je život. Vše bylo odpuštěno, když se postupně nad Pardubicemi proháněl MS 406, Spitfire, C-47, a krásný nezkrotný P-51 Mustang. Na pozorování těchto warbirdů se k nám také přidal JardaS, jenž se právě chystal do služby. To vše umně doplňovali ukázky akrobacie a skupinové slétanosti v podání Flying bulls a dalších. Úžasný zážitek!
Jak se slunce sklánělo stále blíže k obzoru, naše skupinka se začala rozpadat, jak každý hledal možnost dostati se zpět na ubikace. Já s WAAF jsme se opět zhostili zapůjčených kostitřasů a vydali jsme se směr Centrum. Do centra jsme dorazili v pořádku, ač WAAF záměrně špatně navigovala a donutila mě tak k okružní jízdě po Pardubicích. Závěr dne jsme spláchli skleničkou červeného a jali jsme se ulehnouti ku spánku. A spalo se krásně, po takovémto zážitku