No. 313 Czechoslovak Fighter Squadron

virtual
Právě je sob zář 22, 2018 12:54 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: RamDIsk
PříspěvekNapsal: sob říj 15, 2011 9:35 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 24, 2005 10:47 am
Příspěvky: 1383
Bydliště: ValMez
Asi si budete říkat co to tady zase dávám, ale hned vám to zkusím vysvětlit.
RamDisk je utilitka, která vám pomůže zvýšit rychlost čtení, takže i výkon ve hrách.
Ptáte se jak?
Představte si že nemáte SSD hard disk, ale normální klasický hard disk.
Když se podíváte do vyhodnocení počítače, zjistíte, že jste limitovaní tímto klasickým HD.
Příloha:
Hodnocení počítače.jpg
Hodnocení počítače.jpg [ 163.83 KiB | Zobrazeno 2959 krát ]

Jde o to, že na dnešní dobu je již pomalý, teda alespoň pro nás virtuální piloty.
Jsou okamžiky (hlavně tedy v IL2 CoD) kdy potřebujete načítát velké množství dat a rychle a to je právě při vykreslování země, objektů atd.
No a tady nám pomůže buď si pořídit SSD hard disk (bratru za nějaké 4t Kč) a nebo využít část nečinně ležící RAMky a k tomu právě slouží utilitka RAMDisk ke stažení je TADY
Určitě máte v dnešní době minimálně 8GB (já osobně mám 12GB).
Takže RamDisk využije pro načítání velkých souborů (v našem případě soubory s příponou *.SFS z adresářů bob a core) část z ramky, kterou mu přidělíte.
Neplacená verze umí maximálně 4GB, ale to bohatě stačí.

Instalace a první spustění:
Instalace je jednoduchá, řekněme klasická.
Takže až si program stáhnete nechejte jej klasicky nainstalovat do program files.
Důležitý je první start, kde vlastně vyvoříte RAM disk.
Spustíte aplikaci RAMDisk a vyskočí vám toto okno:
Příloha:
RamDisk_konfigurace.jpg
RamDisk_konfigurace.jpg [ 238.84 KiB | Zobrazeno 2959 krát ]

1. nastavíte velikost (záleží na vás, ale max. 4092, jinak by jste potřebovali placenou verzi)
2. zatrhnete Unformatted
3. zatrhnete Windows boot sector
4. a pustíte StartRAMDisk (než jej spustíte opět zkontrolujte nastavenou velikost)

Tím je ram disk vytvořen, ale není naformátovaný.
Následuje tedy jeho formátování a to udělejte klasicky ve spráci disků.
1. klikněte pravým tlačítkem myši na Tento počítač
2. veberete Spravovat
3. v otevřené tabulce vyberete Správa disků
Příloha:
RamDisk_formátování.jpg
RamDisk_formátování.jpg [ 207.05 KiB | Zobrazeno 2959 krát ]

4. pravým tlačítkem klikněte na nepřiřazený disk
5. klikněte na Nový jednoduchý svazek
6. nechejte se vést průvodcem pro instalaci (klikejte pořá na další a další, až je vše hotovo)

Právě jste si nainstalovali RAMDisk :lol:

_________________
313_Paegas
Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek

Obrázek


Naposledy upravil 313_Paegas dne sob říj 15, 2011 11:23 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RamDIsk
PříspěvekNapsal: sob říj 15, 2011 10:20 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 24, 2005 10:47 am
Příspěvky: 1383
Bydliště: ValMez
K tomu aby jste mohli RAMDisk využívat potřebujete ještě jeden prográmek a to je Link Shell Extension
Ke stažení je TADY (pozor, vybrte si správnou verzi)
Až nainstalujete RAMDisk nainstalujte i Link Shell Extension.
A jak to funguje?
1. Vytvořte si záložní soubor, třeba s názvem Zaloha
2. Vezmete soubory které které chcete, aby se spouštěly pomocí RAMDisku a vyjměte je z programu a vložte je do záložního souboru s názvem Zaloh (je důležité, aby jste je vyjmuly!!!)
3. Tyto soubory zkopírujete do RAMDisku.
4. V RAMDisku soubory označte a klikněte na ně pravým tlačítkem.
Příloha:
Pick Link Source.jpg
Pick Link Source.jpg [ 199.36 KiB | Zobrazeno 2957 krát ]

5. Kliněte na Pick Link Source
6. Vraťte se na místo, kde mají být soubory ve hře a klikněte pravým tlačítkam a klikněte na Drop Symlolic Link
Příloha:
Drop Symbolik link.jpg
Drop Symbolik link.jpg [ 189.5 KiB | Zobrazeno 2957 krát ]

7. hotovo, teď by jste měli vidět Symbolické soubory
Příloha:
Symbolic link.jpg
Symbolic link.jpg [ 207.98 KiB | Zobrazeno 2957 krát ]

_________________
313_Paegas
Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek

Obrázek


Naposledy upravil 313_Paegas dne pon kvě 14, 2012 9:10 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RamDIsk
PříspěvekNapsal: sob říj 15, 2011 10:45 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 24, 2005 10:47 am
Příspěvky: 1383
Bydliště: ValMez
Výše popsaný postup, respektive jeho použití, by mohl mít jeden problém.
Problém je, že při každé vypnutí se RAMDisk vymaže.
Ale ani to není neřešitelný problém, protože utilitka RAMDisku na to myslí a umožňuje si již jednou vytvořený RAMDisk nahrát jako *.img a při startu počítače si jej otevře, takže se už o nic nemusíte starat
Teď jednoduchý návod jak to nastavit:
1. spustěte si aplikaci RAMDisk
2. klikněte na záložku Load and Save
3. klikněte na Save Disk Image Now
4. vyberte místo kam Image chcete uložit, já doporučuji opět do složka Zaloha
Příloha:
RamDisk_save.jpg
RamDisk_save.jpg [ 111.87 KiB | Zobrazeno 2957 krát ]

5. zatrhněte Load Disk Image at Startup
6. vyberte image kde jstesi jej před chvílí uložili
Příloha:
RamDisk_load.jpg
RamDisk_load.jpg [ 107.32 KiB | Zobrazeno 2957 krát ]


A máte nastaveno :zupaa:

_________________
313_Paegas
Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RamDIsk
PříspěvekNapsal: ned říj 16, 2011 9:42 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 25, 2005 8:36 pm
Příspěvky: 1675
Bydliště: DKnL
a nemáš něco i pro nás,co SSD už maj ? :mrgreen: (index 7,3)

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RamDIsk
PříspěvekNapsal: ned říj 16, 2011 12:12 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 24, 2005 10:47 am
Příspěvky: 1383
Bydliště: ValMez
313_Macher píše:
a nemáš něco i pro nás,co SSD už maj ? :mrgreen: (index 7,3)

...a proč tobě to musí letět jako z praku :wink:

_________________
313_Paegas
Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RamDIsk
PříspěvekNapsal: ned říj 16, 2011 3:02 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv črc 13, 2006 9:00 pm
Příspěvky: 1298
no neviem, SSD mam, ale ako z praku mi to neleti... :wink:

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz