Protože DVD jsou docela veliká tak možná uvítáte návod jak si vytvořit instalační flash disk pro Win7.
Tento návod jsem našel na netu a sám jsem jej vyzkoušel a používám
Bootovací USB flashdisk a Windows 7 Z vyhledávacího políčka v nabídce Start spusťte jako administrátor program
DiskPart - stačí zadat diskpart a objeví se jeho zástupce. Nelekněte se, program pracuje v režimu příkazového řádku a jeho spuštění může chvilku trvat. Při startu totiž kontroluje diskové jednotky.
Jakmile se objeví výzva pro zadání příkazu
(DISKPART >), tak napište příkaz
list disk a potvrďte jej klávesou
Enter. Program vypíše seznam všech připojených diskových jednotek, včetně USB flashdisku. Podle kapacity byste měli poznat, pod jakým označením je zde flashdisk uveden, v našem případě to bude
Disk 2:
Příloha:
diskpart[1][2].png [ 49.81 KiB | Zobrazeno 5631 krát ]
Zadejte příkaz
select disk 2. Číslo změňte podle potřeby, viz informace zobrazená předešlým příkazem. Programu tak dáte najevo, se kterou diskovou jednotkou chcete pracovat.
Nyní příkazem
clean odstraňte veškerá data, včetně informací o oddílu a souborovém systému z flashdisku.
Vytvořte na flashdisku nový primární diskový oddíl příkazem
create partition primary. Příkazem
active jej posléze nastavte jako aktivní, v opačném případě by z něj nemohl být zaveden operační systém, resp. jeho instalátor.
Dále použijte příkaz
format fs=fat32 quick, kterým právě vytvořený „diskový oddíl" na flashdisku naformátujete ve zrychleném režimu souborovým systémem FAT32.
Pokud flashdisku zmizelo přidělené písmeno jednotky, pak jej přidělte příkazem
assign. Nemělo by to být nutné.
Do virtuální optické mechaniky (doporučuji
Virtual CloneDrive od SlySoftu fungující v 64bitové Vistě i Windows 7 nebo notoricky známý
Daemon Tools Lite- neplacená verze) připojte obraz instalačního DVD od Windows 7, podívejte se na jeho obsah a celý jej zkopírujte na upravený flashdisk.
Instalační USB flashdisk pro Windows 7 by tímto měl být připraven - můžete jej připojit k počítači, kde budete instalovat, ujistit se, že umí bootovat z USB a vyzkoušet nový způsob instalace Windows.
Je možné, že před každou instalací budete muset flashdisk nastavit v biosu jako primární bootovací zařízení. Setkal jsem se i s nutností nastavit jej jako HDD, ale s tím už si určitě poradíte, protože ti co se do tohoto pustí jsou určitě pokročilí uživatelé a nebudou mít problém