No. 313 Czechoslovak Fighter Squadron

virtual
Právě je pon zář 24, 2018 8:30 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7
PříspěvekNapsal: ned bře 21, 2010 3:34 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 24, 2005 10:47 am
Příspěvky: 1383
Bydliště: ValMez
Pokud by to nestačilo, nastavte požadovaný mikrofon jako výchozí komunikační zařízení:
Příloha:
Mikrofon4.jpg
Mikrofon4.jpg [ 87.22 KiB | Zobrazeno 3028 krát ]

Pak to bude vypadat takto:
Příloha:
Mikrofon5.jpg
Mikrofon5.jpg [ 69.45 KiB | Zobrazeno 3028 krát ]

_________________
313_Paegas
Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7
PříspěvekNapsal: úte zář 14, 2010 8:43 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 27, 2006 11:48 pm
Příspěvky: 1378
Chlapi, mám notebook s nainstalovanýma Win7 na disku C. Chci je ale shodit (sedmicky) a nainstalovat si WinXP. Problem je v tom, ze to nejak nejde.....
Vlozim cd XP (32bit) nabootuju cedecko, zacne mi nahravat ovladace a kdyz se ma spustit licencni smlouva a za ni se pak mam dostat k formatovani, tak mi to hodi modrou smrt ze byl system windows ukoncen aby nedoslo k poskozeni pocitace....
Tak by me zajimalo jak mam teda disk na kterem mam win7 zformatovat, a nainstalovat si tam jinej system, protoze me to nepustilo k formatovani ani pres knoppic 5.1, instalacni cd s WinXP 64, 32bit,....


EDIT: Chlapi místo Chlapy

_________________
Na životě miluju zejména tu rozmanitost. Každý den mě nasere někdo jiný :lol:

RY-C
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Naposledy upravil 313_FlyBoy dne úte zář 21, 2010 11:38 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7
PříspěvekNapsal: úte zář 14, 2010 10:06 pm 
Musíš smazat tabulku FAT. Udělej si spouštěcí cd s Linuxem a dej smazat celý disk. Potom si vytvoř přes instalační cd od win xp nový + formátování.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7
PříspěvekNapsal: úte zář 14, 2010 11:57 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 27, 2006 11:48 pm
Příspěvky: 1378
No o to se snazim pres Knoppix. Jenze nejak se tomu nechce :oD Linux neni muj salek caje :-D

BTW ja mam formatovaní v NTFS tak asi FAT tabulku stezi zformatuju.

_________________
Na životě miluju zejména tu rozmanitost. Každý den mě nasere někdo jiný :lol:

RY-C
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7
PříspěvekNapsal: stř zář 15, 2010 1:17 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 27, 2006 11:48 pm
Příspěvky: 1378
Už je to vyřešeno!
roblém byl v přepnutí funkce SATA Controler Mode v BIOSu z AHCI na Compatibility. Sice už jsem na Toshibu jednou XP instaloval, ale tam jsem to vyřešil implementaci SATA driveru pomoci nLite do instalačky XPeček a šlo to v pohodě ale u této Toshiby to moc nešlo, takže jedině tak. :D

_________________
Na životě miluju zejména tu rozmanitost. Každý den mě nasere někdo jiný :lol:

RY-C
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7
PříspěvekNapsal: úte zář 21, 2010 10:21 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 24, 2005 10:47 am
Příspěvky: 1383
Bydliště: ValMez
313_FlyBoy píše:
Chlapy, mám notebook s nainstalovanýma Win7 na disku C. Chci je ale shodit (sedmicky) a nainstalovat si WinXP. Problem je v tom, ze to nejak nejde.....
Vlozim cd XP (32bit) nabootuju cedecko, zacne mi nahravat ovladace a kdyz se ma spustit licencni smlouva a za ni se pak mam dostat k formatovani, tak mi to hodi modrou smrt ze byl system windows ukoncen aby nedoslo k poskozeni pocitace....
Tak by me zajimalo jak mam teda disk na kterem mam win7 zformatovat, a nainstalovat si tam jinej system, protoze me to nepustilo k formatovani ani pres knoppic 5.1, instalacni cd s WinXP 64, 32bit,....


...proč??? :shock:
Máš problém, něco ti nechodí?

Vždyť ve Win7 ti může běžet virtuální PC s win XP modem.

Pak to vy padá asi takto:


Přílohy:
win-xp-v-win7-II.jpg
win-xp-v-win7-II.jpg [ 92.92 KiB | Zobrazeno 2969 krát ]
Virtual pc.jpg
Virtual pc.jpg [ 196.75 KiB | Zobrazeno 2969 krát ]

_________________
313_Paegas
Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek

Obrázek


Naposledy upravil 313_Paegas dne úte zář 21, 2010 2:32 pm, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7
PříspěvekNapsal: úte zář 21, 2010 11:40 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 27, 2006 11:48 pm
Příspěvky: 1378
Jde o to ze na radu perifernich zarizeni nemam ovladace. Jejich podpora skoncila na XP.

_________________
Na životě miluju zejména tu rozmanitost. Každý den mě nasere někdo jiný :lol:

RY-C
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7
PříspěvekNapsal: úte zář 21, 2010 2:18 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 24, 2005 10:47 am
Příspěvky: 1383
Bydliště: ValMez
Těm co na řadu věcí nefungují ovladače by mohlo pomoci toto: Windows 7 compatability
Kdyby i to nepomohlo, doporučuji nainstalovat Virtual PC a XP mod ze stránek Windows, jak jsem uvedl výše.
Vzhledem k tomu, že denně se objevuje nový a nový sotware pro starší hardware, určitě bych se nevracel k XP z tohoto důvodu.
Jsme v 21 století a Země není placka "a přece se točí" a pokrok nezastavíš, i když budeš sebevětší XP inkvizitor.
:imfan:

_________________
313_Paegas
Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7
PříspěvekNapsal: stř zář 22, 2010 11:05 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 27, 2006 11:48 pm
Příspěvky: 1378
Nejsem žádný inkvisitor, ale teď nemám čas na hrdinství a zavádění nového oper. systému. Já se v zásadě nebráním novému systému, a win 7 jsou jistě v řadě věcí lepší, nicméně teď se s nima fakt nemám čas zaobírat. :wink:

_________________
Na životě miluju zejména tu rozmanitost. Každý den mě nasere někdo jiný :lol:

RY-C
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7
PříspěvekNapsal: sob lis 26, 2011 7:43 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 24, 2005 10:47 am
Příspěvky: 1383
Bydliště: ValMez
Protože DVD jsou docela veliká tak možná uvítáte návod jak si vytvořit instalační flash disk pro Win7.

Tento návod jsem našel na netu a sám jsem jej vyzkoušel a používám ;-)

Bootovací USB flashdisk a Windows 7

Z vyhledávacího políčka v nabídce Start spusťte jako administrátor program DiskPart - stačí zadat diskpart a objeví se jeho zástupce. Nelekněte se, program pracuje v režimu příkazového řádku a jeho spuštění může chvilku trvat. Při startu totiž kontroluje diskové jednotky.

Jakmile se objeví výzva pro zadání příkazu (DISKPART >), tak napište příkaz list disk a potvrďte jej klávesou Enter. Program vypíše seznam všech připojených diskových jednotek, včetně USB flashdisku. Podle kapacity byste měli poznat, pod jakým označením je zde flashdisk uveden, v našem případě to bude Disk 2:

Příloha:
diskpart[1][2].png
diskpart[1][2].png [ 49.81 KiB | Zobrazeno 2846 krát ]


Zadejte příkaz select disk 2. Číslo změňte podle potřeby, viz informace zobrazená předešlým příkazem. Programu tak dáte najevo, se kterou diskovou jednotkou chcete pracovat.

Nyní příkazem clean odstraňte veškerá data, včetně informací o oddílu a souborovém systému z flashdisku.

Vytvořte na flashdisku nový primární diskový oddíl příkazem create partition primary. Příkazem active jej posléze nastavte jako aktivní, v opačném případě by z něj nemohl být zaveden operační systém, resp. jeho instalátor.

Dále použijte příkaz format fs=fat32 quick, kterým právě vytvořený „diskový oddíl" na flashdisku naformátujete ve zrychleném režimu souborovým systémem FAT32.

Pokud flashdisku zmizelo přidělené písmeno jednotky, pak jej přidělte příkazem assign. Nemělo by to být nutné.

Do virtuální optické mechaniky (doporučuji Virtual CloneDrive od SlySoftu fungující v 64bitové Vistě i Windows 7 nebo notoricky známý Daemon Tools Lite- neplacená verze) připojte obraz instalačního DVD od Windows 7, podívejte se na jeho obsah a celý jej zkopírujte na upravený flashdisk.

Instalační USB flashdisk pro Windows 7 by tímto měl být připraven - můžete jej připojit k počítači, kde budete instalovat, ujistit se, že umí bootovat z USB a vyzkoušet nový způsob instalace Windows.

Je možné, že před každou instalací budete muset flashdisk nastavit v biosu jako primární bootovací zařízení. Setkal jsem se i s nutností nastavit jej jako HDD, ale s tím už si určitě poradíte, protože ti co se do tohoto pustí jsou určitě pokročilí uživatelé a nebudou mít problém :imfan:

_________________
313_Paegas
Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7
PříspěvekNapsal: sob lis 26, 2011 8:10 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 18, 2005 12:11 pm
Příspěvky: 1578
Bydliště: NDCA
Ja sa momentalne snazim rozbehat Huawei E220 pod Win7 64bit 8)

_________________
Be quick or be dead!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7
PříspěvekNapsal: sob lis 26, 2011 8:22 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 24, 2005 10:47 am
Příspěvky: 1383
Bydliště: ValMez
313_Nevo píše:
Ja sa momentalne snazim rozbehat Huawei E220 pod Win7 64bit 8)

Zkus tady:
http://www.sevenforums.com/drivers/17644-huawei-e220.html

_________________
313_Paegas
Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7
PříspěvekNapsal: sob lis 26, 2011 11:46 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 18, 2005 12:11 pm
Příspěvky: 1578
Bydliště: NDCA
Diki Pegy, ovladace som nakoniec stiahol priamo od providera, postupoval podla ich navodu, a net slape ako hodinky :D
(tato sprava bola napisana z Win7 64bit :mrgreen: )

_________________
Be quick or be dead!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7
PříspěvekNapsal: stř led 02, 2013 9:11 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 27, 2006 11:48 pm
Příspěvky: 1378
Hmm ani pod tím XP modem můj FF joystick a webcamera (pro freelook) nejede. Neumí někdo náhodou přepsat 32bit ovladače na 64bitové?

_________________
Na životě miluju zejména tu rozmanitost. Každý den mě nasere někdo jiný :lol:

RY-C
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 7
PříspěvekNapsal: čtv led 03, 2013 12:41 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 18, 2005 12:11 pm
Příspěvky: 1578
Bydliště: NDCA
A to mas ten original XP mod od Mrkvosoftu? Ze by to fungovalo len na kopatibilitu so starsim SW a nie so strasim HW!? Zaujimave..

_________________
Be quick or be dead!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz