No. 313 Czechoslovak Fighter Squadron

virtual
Právě je sob zář 22, 2018 4:52 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 81 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tipy na hardwarové vybavení
PříspěvekNapsal: pon bře 04, 2013 5:34 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 24, 2005 10:47 am
Příspěvky: 1383
Bydliště: ValMez
313_FlyBoy píše:
Tak grafárna dokoupena. PC doplněn ještě o SSD RevoDrive3 (PCIe x4).
Taky konečně vlastním TrackIR5 s PRO clipem a musím uznat, že to je kvalitní kousek. Dlouhé roky jsem používal Freelook a jednu optickou diodu, ale Track IR je mnohem jemnější.
Teď už jen čekám na G940, co by jedinou páku s FF na trhu a běžící pod Win7 64bit.

No běží i pod Win8 ale podruhé bych ji nekupoval.
Její přesnost je srovnatelná s traktorem, hodí se tak na lítání ve vrtulníku nebo nějaký dopravák, no ale nebudu ti kazit radost.

_________________
313_Paegas
Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tipy na hardwarové vybavení
PříspěvekNapsal: úte bře 05, 2013 1:28 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 27, 2006 11:48 pm
Příspěvky: 1378
Toho bych se nebál. Od začátku jsem lítal výhradně s Geniusem F-33D, tudíž jsem nikdy nebyl sniper. Výhradně jsem střílel do vzdálenosti 200 yardů a pouze výjimečně na větší, právě kvůli FF, který mi míření rozkvedlal. :mrgreen:
Na druhou stranu jsem na FF zvyklý a ve šturmovi jsem velmi přesně cítil, kdy už jsem na hranici pádu, tak proto chci tak jednoznačně FF.

_________________
Na životě miluju zejména tu rozmanitost. Každý den mě nasere někdo jiný :lol:

RY-C
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tipy na hardwarové vybavení
PříspěvekNapsal: úte bře 05, 2013 8:21 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 24, 2005 10:47 am
Příspěvky: 1383
Bydliště: ValMez
Já FF vypnul.

_________________
313_Paegas
Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tipy na hardwarové vybavení
PříspěvekNapsal: sob čer 22, 2013 12:48 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 27, 2006 11:48 pm
Příspěvky: 1378
Pánové,
tak jsem sice upgradoval, ale čipset X79 a i7 3930k nemůžu doporučit. Mám s tím akorát problémy. Začalo to dokoupením, resp. výměnou paměťových modulů a od té doby nejsem schopný pc zprovoznit do funkčního stavu. Dodal jsem 8x 8GB RAM modulů a od té doby se pc seká a dostává se do restart smyčky a to i tehdy, když je osazen pouze polovinou z maximální možné RAM. Základovka u Alfy reklamována, ale závada se prý v servisu neprojevila... Otestoval jsem komponenty zapojeni pouze grafárna + procesor + maxRAM a nestabilní.... Ještě zkusím pár věcí, ale až v červenci a pak uvidím, ale obecně jak to tak vidím, tak nemohu doporučit. Akorát samé problémy....

_________________
Na životě miluju zejména tu rozmanitost. Každý den mě nasere někdo jiný :lol:

RY-C
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tipy na hardwarové vybavení
PříspěvekNapsal: pon čer 24, 2013 4:22 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 18, 2005 12:11 pm
Příspěvky: 1578
Bydliště: NDCA
Mne robili RAMky problemy, ked som ich zle nahodil.
Je to sranda, ale tiez som skusal niekolko krat ich nahodit a zhodit a myslel som si ze som ich nahodil spravne, ale az potom som zistil, ze nie.

V skratke, musel som vynalozit az neprimerane vela sily (podla mojho odhahdu) na ich zatlacenie do slotu. Az ked uz som ich 'vsetkou silou' narval na svoje miesto, az potom fungovali spravne ;)

PS: Pegy, jak si to myslel s tymi vrtulnikmi? :twisted:

_________________
Be quick or be dead!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tipy na hardwarové vybavení
PříspěvekNapsal: pon čer 24, 2013 6:33 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 24, 2005 10:47 am
Příspěvky: 1383
Bydliště: ValMez
313_Nevo píše:
PS: Pegy, jak si to myslel s tymi vrtulnikmi? :twisted:

Samozřejmě v dobrém, protože má dvojtou plynovku :wink: i když lítat s ní Kamova s FF taky nejde.

_________________
313_Paegas
Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tipy na hardwarové vybavení
PříspěvekNapsal: úte čer 25, 2013 2:09 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 27, 2006 11:48 pm
Příspěvky: 1378
Do slotu by jsi je měl narvat tak aby se "zacvakli" jestli s nepletu, což jsem udělal. Nepomohlo. Ale co jsem pátral na netu tak nejsem jediný. Obecně je celá tato platforma tak nějak o ničem... Snad jedině 3960k je nejméně náchylný na RAM moduly. 3820 a 3930k jsou velice citlivé na RAM, alespoň co se týče velké RAMky. 32 - 64 GB je prostě problém, základovky to zatím asi taky ještě moc dobře nedávají. Každopádně s né každou značkou se vypořádají, i když jde o sérii "naprosto stejných" modulů.

No uvidím něco vymyslím. Kdyžtak v nejhorším zkusím jinou základovku a jiné RAMky, alespoň ty které už jsou ozkoušené. Akorát to bude nemalá investice navíc. Ale co už, na pár let zase bude pokoj.

_________________
Na životě miluju zejména tu rozmanitost. Každý den mě nasere někdo jiný :lol:

RY-C
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tipy na hardwarové vybavení
PříspěvekNapsal: úte čer 25, 2013 8:16 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 18, 2005 12:11 pm
Příspěvky: 1578
Bydliště: NDCA
A nemas tej RAMky aj zbytocne moc? 8)

_________________
Be quick or be dead!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tipy na hardwarové vybavení
PříspěvekNapsal: stř čer 26, 2013 8:43 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 27, 2006 11:48 pm
Příspěvky: 1378
Nee nemám, neboj.

_________________
Na životě miluju zejména tu rozmanitost. Každý den mě nasere někdo jiný :lol:

RY-C
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tipy na hardwarové vybavení
PříspěvekNapsal: čtv črc 11, 2013 7:16 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 27, 2006 11:48 pm
Příspěvky: 1378
Takže problém s hardwarem vyřešen.
Vyměnil jsem základovku a najednou jede vše jak má... Takže oprava, chipset X79 na pohodu, ale Gigabyte deskám se na této platformě obloukem vyhněte. Byla moje blbost, že jsem si nepořídil ASUSku hned od začátku, když s nimy mám jen samé dobré zkušenosti, no holt jsem chtěl změnu a tak to pak dopadlo.
Teď doufám, že mi v Alfě uznají reklamaci na tu Gigabyteku, která je prostě špatná, systém nestabilní, za půl roku jsem nebyl schopný nainstalovat ani systém, protože pc pořád zamrzal a to i když sjem byl BIOSu... Na ASUSce jede všechno bez problémů s maximálním osazením pamětí hned od začátku. :yeah:

_________________
Na životě miluju zejména tu rozmanitost. Každý den mě nasere někdo jiný :lol:

RY-C
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tipy na hardwarové vybavení
PříspěvekNapsal: pát črc 12, 2013 6:27 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 18, 2005 12:11 pm
Příspěvky: 1578
Bydliště: NDCA
Tak parada :D

ASUS je istota, tiez vsadzam na nich co sa tyka dosiek.

_________________
Be quick or be dead!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tipy na hardwarové vybavení
PříspěvekNapsal: ned črc 14, 2013 10:08 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 24, 2005 10:47 am
Příspěvky: 1383
Bydliště: ValMez
Dlouho jsem tu nedal doporučení na PC update.
Tak nejdříve moje železo:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Moje doporučení:
Pro náročné
AMD platforma AM3+
Obrázek
Intel platforma 1150
Obrázek
Intel platforma 1155
Obrázek

Jak můžete vidět, AMD pořád vychází levněji.
Všude doporučuji základovou desku Asus Sabertooth, protože je to deska s US military certificate (jsou to desky které používají v počítačích k řízení bezpilotních Raptorů)
Obrázek

Pokud by jste chtěli něco levnějšího, potom snižte nároky na grafiku, ale nekupujte kartu s nižší šířkou paměťové sběrnice jak 256bit!!!
To znamená GTX 670 a výš!!!
Z nižších řad je jen jedna karta která to splňuje a to je GTX 560!
Momentálně za rozumný poměr cena/ výkon bych doporučil GTX 760.

Další možnost je koupit trochu nižší procesor i5 místo i7 a AMD Vishera FX-6350 místo AMD Vishera FX-8350.

Nejlevnější varianta pro AMD by potom vypadala takto:
Obrázek
Pro Intel:
Obrázek

Potom zlatá střední cesta:
AMD
Obrázek
Intel
Obrázek

Můj tajný typ je na základě AMD:
Obrázek
Podle všech možných testů a diskuzí by měl být stejně dobrý nebo o něco málo lepší než střední verze Intel, která ale výjde dráž :wink:

_________________
313_Paegas
Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tipy na hardwarové vybavení
PříspěvekNapsal: čtv črc 18, 2013 5:49 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 18, 2005 12:11 pm
Příspěvky: 1578
Bydliště: NDCA
Diki Pegy ;)

Toto sa mi lubilo v casopise LEVEL svojho casu. Zostavovali pravidelne taketo tri orientacne zostavy - naj, stredna a lacna.
Clovek aspon ma rychly prehlad co za (herny) HW sa povaluje zrovna na trhu :D

_________________
Be quick or be dead!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tipy na hardwarové vybavení
PříspěvekNapsal: čtv črc 18, 2013 8:03 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 24, 2005 10:47 am
Příspěvky: 1383
Bydliště: ValMez
313_Nevo píše:
Diki Pegy ;)

Toto sa mi lubilo v casopise LEVEL svojho casu. Zostavovali pravidelne taketo tri orientacne zostavy - naj, stredna a lacna.
Clovek aspon ma rychly prehlad co za (herny) HW sa povaluje zrovna na trhu :D


...oni za to byli placeni ja to dělám pro vás :wink:

_________________
313_Paegas
Obrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tipy na hardwarové vybavení
PříspěvekNapsal: pát črc 19, 2013 10:49 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 18, 2005 12:11 pm
Příspěvky: 1578
Bydliště: NDCA
..o to viac sa nam to lubi :wink: :love:

_________________
Be quick or be dead!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 81 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz