No. 313 Czechoslovak Fighter Squadron

virtual
Právě je pon dub 21, 2025 4:53 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 358 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv dub 12, 2007 2:35 pm 

1stCL_Pospa píše:
Ehm záplaty od čehopak asi jsou ? Že by myšky nebo snad nějakej zajíc ? Ale díky tomu že jim chybý určitá patinka vypadají jako bílé obdelníčky ..sry :D

kua Zajac ako chceš mať patinu na novučičkej záplate !!! ???

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv dub 12, 2007 2:49 pm 

313_Pycko píše:
1stCL_Pospa píše:
Ehm záplaty od čehopak asi jsou ? Že by myšky nebo snad nějakej zajíc ? Ale díky tomu že jim chybý určitá patinka vypadají jako bílé obdelníčky ..sry :D

kua Zajac ako chceš mať patinu na novučičkej záplate !!! ???

Protože jsou to tvoje frontové spodky který sis oblíknul už v Moskvě v roce 41. :lol:

Já jen že kromě těch bílejch obdelníčků je to standartní printscreen ze hry :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv dub 12, 2007 7:53 pm 

Tyhle lavočky byly novučké a poprvé použité na ukrajině při zalétnutí a pak poprvé v boji nad Slovenskem...

Čti knihy Pospo... víš kulové!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv dub 12, 2007 8:18 pm 

313_Ffajtl píše:
Tyhle lavočky byly novučké a poprvé použité na ukrajině při zalétnutí a pak poprvé v boji nad Slovenskem...

Čti knihy Pospo... víš kulové!

No a co že jsou nové co to mění na tom obrázku ? :lol: A když jsou nové od čeho maj ty záplaty ? :lol:

Jj vím kulové ...na rozdíl od tebe to máš recht :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv dub 12, 2007 9:48 pm 

Přečti si o tom něco pospo....

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát dub 13, 2007 7:09 am 

313_Ffajtl píše:
Přečti si o tom něco pospo....

Ffajtle už podruhé mě poučuješ že mám číst a podruhé si mi nenapsal kde v jaké knize nějaký odkaz ? Co ty vševěde ? Fakt mě historie lavoček nějak nezajímá, takže mě to musíš naservírovat víš. Modeláře z roku 84 fakt doma nemám 8) I když věřím že polovina kluků z 313 jo :)

A zase se ptám proč by někdo měl nad tím obrázkem slinatat jak píšeš :?: A taky podle čeho má normální člověk který netuší že jsou to "nové" lavočky poznat že jsou to právě ony ? Udělám ti print screen ze hry s jakýmkoli letadlem s nějakou imatrikulací a jsem zvědav co mi o něm povíš jo ? Já o něm budu vědět dost to si piš ! :lol: A až budeš tápat nezapomenu Ti říct že víš kulové :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát dub 13, 2007 9:50 am 

313_Ffajtl píše:
Také jsem opět otevřek knihy a řeknu vám, že jsem se přenesl v čase při čtení První doma a při Podruhé doma....

:roll:

Pospa... stačí? :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát dub 13, 2007 11:29 am 

313_Ffajtl píše:
313_Ffajtl píše:
Také jsem opět otevřek knihy a řeknu vám, že jsem se přenesl v čase při čtení První doma a při Podruhé doma....

:roll:

Pospa... stačí? :wink:

Ok a teď se vraťme k těm záplatám :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát dub 13, 2007 1:11 pm 

Co se týkalo průstřelu hliníkových částí, tak se použil hliníkový plech bez barvy, který se ručně nanýtoval, nebo se tmelilo.. Pokud to byly průstřely překližky, která je obalena látkou, tak se použil hadr a pryskyřice s lepidlem, popřípadně jiná záplata....

Lavočky si nosily průstřely denně a byly denně umývány deštěm, rosou a ranní mlhou....

Co máš proti záplatám?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob dub 14, 2007 7:59 am 

nejlepčí jsem stejně jáááááááááááááááá :cheers:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob dub 14, 2007 8:00 am 

313_123 píše:
nejlepčí jsem stejně jáááááááááááááááá :cheers:

jo seč boréééééééc :wanadrink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob dub 14, 2007 8:32 pm 

Pospo, ve šturmu lítájí různé typy pilotů.

1) Ti co to opravdu umí a letadla znají převážně ze hry (např. Momo....výborný pilot s technickými znalostmi, avšak v historickém pozadí má rezervy)

2) piloti historici, znalí osudu našich pilotů z 2. sv. války, většina těchto pilotů lítá za spojence, nevím proč....třeba na to přijdeš. třeba Karl z 312..

3) další, co znají spoustu technických detailů o letadlech, dost z nich čte i osudy pilotů...ale někteří si myslí že šturm je realita a nad něj není...známe takové.

4) no a zbytek, který by se dal zatřídit taky, ale nechce se mi v tom nějak pokračovat, abych nezaložil flejm :)

chápu že tě osudy Lavočky nezajímají.......ne každému se to letadlo líbí..... ale zrovna dějiny ruské konstruktérské školy a také francouzské jsou velmi zajímavé, právě protože tam dostalo hodně lidí vyniknout svému směru(Caudron, Dewoitine, Bloch, Arsenal, Morane-Saulnier...a za rusáky Polikarpov, OKB MiG, Suchoj, Lavočkin, Jakovlev, Tupolev a další..a to jsem nejmenoval bombardéry)

neplést s režimem a politikou.....

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 15, 2007 7:47 am 

313_OTU_Oblak píše:
Pospo, ve šturmu lítájí různé typy pilotů.

1) Ti co to opravdu umí a letadla znají převážně ze hry (např. Momo....výborný pilot s technickými znalostmi, avšak v historickém pozadí má rezervy)

2) piloti historici, znalí osudu našich pilotů z 2. sv. války, většina těchto pilotů lítá za spojence, nevím proč....třeba na to přijdeš. třeba Karl z 312..

3) další, co znají spoustu technických detailů o letadlech, dost z nich čte i osudy pilotů...ale někteří si myslí že šturm je realita a nad něj není...známe takové.

4) no a zbytek, který by se dal zatřídit taky, ale nechce se mi v tom nějak pokračovat, abych nezaložil flejm :)

chápu že tě osudy Lavočky nezajímají.......ne každému se to letadlo líbí..... ale zrovna dějiny ruské konstruktérské školy a také francouzské jsou velmi zajímavé, právě protože tam dostalo hodně lidí vyniknout svému směru(Caudron, Dewoitine, Bloch, Arsenal, Morane-Saulnier...a za rusáky Polikarpov, OKB MiG, Suchoj, Lavočkin, Jakovlev, Tupolev a další..a to jsem nejmenoval bombardéry)

neplést s režimem a politikou.....

5) 123 alias numero

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte dub 24, 2007 12:33 pm 

FF, nemohl bys někde sehnat fotografii (třeba nascannovat, stačí vzít i digifoťákem) podobné záplaty? Čím ostřejší snímek, tím lepší..docela by mě zajímalo, jak to na tom letadle vypadalo ve skutečnosti.

Na německých letadlech se měnil celý poškozený segment za nový - ale poškození nebyla tak častá.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte dub 24, 2007 1:57 pm 

1stCL/Fucida píše:
FF, nemohl bys někde sehnat fotografii (třeba nascannovat, stačí vzít i digifoťákem) podobné záplaty? Čím ostřejší snímek, tím lepší..docela by mě zajímalo, jak to na tom letadle vypadalo ve skutečnosti.

Na německých letadlech se měnil celý poškozený segment za nový - ale poškození nebyla tak častá.

Ty seš neskutečnej :roll:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 358 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina