Takže... Všichni se ptaj, co jako je to za squadronu a esli má ňáký stránky. Nemá! Zatím... Vznikla, protože sme s lidma, co sme lítali na AH chtěli na AW a chtěli sme statistiku. Není to 57., ale 57. OTU. Jako asi jediná virtuální squadrona má z historickýho hlediska právo na OTU, protože do r. 1940 to byla 7th Operational Training Unit. Pak se všem OTU přidala 5 a byla z ní 57th OTU. Výcvik tehdá fungoval tak, že si nováček odlítal osnovu na Tigerovi a šel do OTU. Tam lítal Mastera a pak Hurricana nebo Spita. Po asi 10 (na konci války až 60) hodinách nácviku akrobacie a boje s fotokulometem ho šoupli k operační peruti. Tam ale nelítal operačně, ale ujal se ho důstojník, kerej mu vysvětlil, jak to vypadá v reálu. Takže já mám v 57_OTU asi 40 hodin a teď sem ve 313.. Aby se poznalo, že "nelítám operačně", tak mám eště OTU. Tož to sem tu asi jedinej, kdo nepřeskočil opravdickou OTU, co?

Navíc od nich neodcházim. Dál sou to moji kamarádi a dál jim budu předávat zkušenosti. Pak se mi rozprchnou do squadron a budou z nich instuktoři v OTU. Zkrátka, když mám čas a nikdo z 313. nelítá, tak instruktoruju v 57. OTU. Moc zkušeností nemám, ale i tak jim mám co předat

A jedno vim určitě: až utečou, tak budou lítat za červený

A budou umět spolupracovat a hláskovací abecedu (Adam, Božena, Cyril, David, Emil, František, Gustav, Helena, Ivan, Josef, Karel, Ludník, Marie, Neruda (Norbert), Oto, Petr, Rudolf, Svatopluk, Tomáš, Urban, Václav, dvojité vé, Xaver, Ypsilon, Zuzana)

To je celý poslání 57. OTU...
Red three