No. 313 Czechoslovak Fighter Squadron

virtual
Právě je pon dub 21, 2025 11:19 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 784 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 53  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: VIDEO
PříspěvekNapsal: úte zář 15, 2009 2:23 pm 

313_Heco píše:
Ma to celkom dojalo http://www.youtube.com/watch?v=1oav6I0D ... re=related by som tu ich posranu risu najradsej zozral kurva!

This video is not available in your country due to copyright restrictions :shock:

PříspěvekNapsal: pon zář 28, 2009 5:51 pm 

http://www.youtube.com/watch?v=tuGrHymv38A

PříspěvekNapsal: pon říj 05, 2009 8:33 pm 

Rychlo si to pozrite a nepotrebujete ani rozpravat taliansky :lol: :lol: :lol: http://www.youtube.com/watch?v=hQoCi42F ... r_embedded

PříspěvekNapsal: pon říj 05, 2009 8:47 pm 

a to to oooooooooooooooooooo http://www.youtube.com/watch?v=N1-25s4uwFQ&feature=fvw

PříspěvekNapsal: ned říj 11, 2009 6:56 pm 

Jj, škoda, že dějiny nejde vrátit :roll: http://www.youtube.com/watch?v=uKcRZkUGg54

PříspěvekNapsal: pon říj 12, 2009 5:34 pm 

313_Husita píše:
Jj, škoda, že dějiny nejde vrátit :roll: http://www.youtube.com/watch?v=uKcRZkUGg54

videjko pěkný,ale spíš mě zaujala ta diskuze k němu,zvlášť názory kohosi pod nickem SlovakHistory :lano:

Naposledy upravil 313_Macher dne úte říj 13, 2009 3:25 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: pon říj 12, 2009 6:48 pm 

Jj, to je nějaký chudák.
Pěkně to rozjeli. Jsi Slovák, Čech? Můj pradědeček byl Slovák jak poleno a porval se v krčme s hlinkovci. Utekl do anglie. Sloužil u 311ky. Byl čechoslovák a byl na to hrdý. I já jsem čechoslovák a jsem na to hrdý. Ti lidi co tam píšou špatné věci, jak o Česku, tak i o Slovensku jsou psí hlavy. Fuj! Je mi s nich blivno!

PříspěvekNapsal: stř říj 14, 2009 1:35 pm 

My quote from Youtube:

Jsem hrdý na to, že jsem slovan z Českých zemí, Moravy a Slezska. Zastávám názor, že každý má právo se bránit a dle mého nás všechny historicky pohřbil Beneš. Každý voják složil přísahu a troufám si tvrdit, že v té době bylo tolik vlastenců, že by se s němci bili i s holýma rukama. Bylo nás dost na to, aby u nás německá armáda vykrvácela a dále už by byla ne tolik schopna. Vždyť více, než polovina německé armády se u nás vyzbrojila.

Doba pomnichovská je pro mne velkou dobou temna. Dodnes jsme pro smích všem, jako banda lidí, co se rádi vzdávají komukoli a kdykoli. A od doby Mnichova nemá naše slovo ve světě skoro žádný význam. Jako trpaslík, jsme vždy byli velcí a schopní, velcí svými činy. A stala se z nás zem, které chtějí nařizovat všichni vše, bez ústupků... Je mi z toho dost smutno...

:(

PříspěvekNapsal: stř říj 14, 2009 2:00 pm 

313_Ffajtl píše:
My quote from Youtube:

Jsem hrdý na to, že jsem slovan z Českých zemí, Moravy a Slezska. Zastávám názor, že každý má právo se bránit a dle mého nás všechny historicky pohřbil Beneš. Každý voják složil přísahu a troufám si tvrdit, že v té době bylo tolik vlastenců, že by se s němci bili i s holýma rukama. Bylo nás dost na to, aby u nás německá armáda vykrvácela a dále už by byla ne tolik schopna. Vždyť více, než polovina německé armády se u nás vyzbrojila.

Doba pomnichovská je pro mne velkou dobou temna. Dodnes jsme pro smích všem, jako banda lidí, co se rádi vzdávají komukoli a kdykoli. A od doby Mnichova nemá naše slovo ve světě skoro žádný význam. Jako trpaslík, jsme vždy byli velcí a schopní, velcí svými činy. A stala se z nás zem, které chtějí nařizovat všichni vše, bez ústupků... Je mi z toho dost smutno...

:(

MAXIMÁLNĚ SOUHLASÍM!!!

PříspěvekNapsal: stř říj 14, 2009 2:11 pm 

ne furt všechno beneš armáda to taky pokadila
fini (politici) se taky chtěli vzdát a manhajm (velitel armády) řek ne a zaválčili si :wink:

PříspěvekNapsal: čtv říj 15, 2009 5:55 pm 

V podstate suhlasim s Numerom.
Podla rceni: Kto chce psa bit, psa si najde! :D

PříspěvekNapsal: čtv říj 15, 2009 7:15 pm 

313_123 píše:
ne furt všechno beneš armáda to taky pokadila
fini (politici) se taky chtěli vzdát a manhajm (velitel armády) řek ne a zaválčili si :wink:

Hele Numero, už jsme se o tom na chatě bavili, nešiř tady bludy!!!
Bylo to přesně naopak. Stalin měl k Finům územní požadavky a i přes to, že von Mannerheim (v té době velel jen armádě) některé požadavky považoval za oprávněné, tak se finští politici domnívali (normální parlamentní systém), že kvůli tomu Stalin válku nezačne a řekli NE!!!!!!!!!
Jo a to, že se Finové tak dlouho drželi vděčí hlavně tomu, že to Rusáci notně podcenili. Plány na útok nejdřív dělal Generální štáb (Šapošnikov) už někdy na jaře 1939, ale to se Stalin lekl jeho rozsáhlosti a tak to svěřil jen Leningradskému okruhu (Mereckov) jen s jeho omezenými zdroji a na poslední chvíli. Takže na to, s jakou převahou byli Rusáci pak zvyklí útočit, tak měli převahu "jen 3:1" :D ve vojácích. V technice měli převahu ještě větší, ale ta se v tom terénu špatně uplatňovala. :wink:

Doporučuji přečíst Carl van Dyke, Zimní válka.

PříspěvekNapsal: čtv říj 15, 2009 10:29 pm 

Je to ako pise Santy, je to historia a vacsina si len spomina na to co nezazil.
Preto si dovolujem na zamyslenie opat z filmu Kralovstvo Nebeske (zacina to byt uz trapne s tym filmom ;) )
Jedna sa o dobitie Jeruzalema krestanmi od Moslimov a nasledne nadchadzajuce znovudobitie Moslimami. Je to konkretna udalost, ale kontext je jasny.

Hospitaller(mnich a rytier Maltezkeho radu):'Ja sa idem modlit.'
Balian(hlavny hrdina):'Za co?'
Hospitaller:'Za silu zvladnut to co ma prist.'
Balian:'A co ma prist?'
Hospitaller:'Pride odplata za to co sa stalo pred 100 rokmi. Moslimovia nikdy nezabudnu. A ani by nemali.'

...

Balian(v preslove pred bitkou, k ludu Jeruzalema):
'Nikto z nas Moslimom toto mesto nezobral. Ziadny Moslim, z tej obrovskej armady co tiahne na nas... sa nenarodil ked toto mesto bolo stratene v bitke. Bojujeme koli precinu, ktory sme nespachali... proti tym co este nezili, aby mohol byt spachany na nich.
Co je Jeruzalem? Vase svate miesta lezia na Zidovskom chrame, ktory strhli Rimania. Miesta co uctievaju Moslimovia, lezia na tych vasich. Ktore su viac svete? Mur? Mesita? Svata hrobka?... Kto ma narok? Nikto nema narok. Vsetci maju narok!
Branime toto mesto nie aby sme chranili tieto kamene... ale ludi zijucich medzi tymito stenami.'

PříspěvekNapsal: stř říj 21, 2009 3:11 pm 

Opravdu skvělá vojna. :D :D :lol: :lol: :P :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=1U-xj4WwEYg

PříspěvekNapsal: pát říj 23, 2009 6:07 pm 

Hmm pri nejoptimistejsich prognozach bychom se ubranili maximalne po dobu 3 mesicu.
Dle Mnichovske dohody bychom mohli byt oznaceni za ty jenz vyprovokovali valku...

Benes v dany okamzik dle meho nazoru udelal maximum pro to aby bylo minimum mrtvych na nasi strane. Netroufam si totiz domyslet co by nasledovalo v pripade ze bychom se branili a po 3 mesicich kapitulovali.... Z Prahy by zustala hromada trosek jako z Warsavy a kdovi co by bylo s nasimi prarodici...

RY-C
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 784 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 53  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina