No. 313 Czechoslovak Fighter Squadron

virtual
Právě je ned dub 20, 2025 4:09 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 358 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2007 7:22 am 

313_123 píše:
tohle se fakt nedá musím

1. doufám že jistí nejmenovaní modří jsou lidé
vyššího vzdělání, postavení či rasy
protože opravdu jen oni dokáží používat slova plebs a podobná
2. plně si uvědomuji že /hádkou/ o 10km na tomto foru ženeneme
našeho milého šturma vpřed - hlavně v tomto vláknu které je k tomu primárně určeno
3. někteří jedinci neustálé opakování že je to jen hra potřebují

ps1: můj první sim byl útok na moskvu na ZX :lol:
ps2: nikomu nechci brát jeho právo diskutovat o čemkoli kdekoli
jen mě něco přijde /z mého pohledu/ uhozené proto reaguji
ps3: pro některé jsme zas totální magoři a plebs my

konec hlášení

k bodu 2) ja jsem sem ty udaje postnul z jedineho duvodu, aby oblak a flyboy videli ze nejen nemecka letadla jsou delana podle nejlepsich dat. ten prispevek nemel slouzit k nicemu jinemu, navic ono 10km/h je malo, ale pouze relativne. navic tusim ze vsude je u tech lavocek rozdil 2x vetsi nez 10km/h

k bodu 3) proste jsou lide jako treba ja ktere jednoduse sere kdyz nekdo udale supr hru, ktera se snazi byt co nejvic akuratni a v podstate dojede na to ze si pouzil at uz umyslne ci neumyslne data spatna, potazmo data zvyhodnujici tu ci onu stranu, samozrejme instalacku kuli tomu nerozslapu, litat budu dal, ale to nutne neznamena ze se s tim musim smirit, zvlast kdyz jsou to elementarn iveci jako jsou maximalni rychlosti

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2007 7:40 am 

1stCL/pbarry píše:
Tak se mi to tady jeví jako stádečko starejch dědků. Copak nejste trochu soupeřivý ? Cílevědomý ?

Půlka z vás hraje jiný hry a druhá půlka raději nelítá. Kolika jste se zucatnili specialek za posledni dobu ?

Hrajte si svoji hru, ukažte se na dogfightu a povazujte to za vrchol litani vasi oblibene arkady. Ja se do toho jdu trochu vžít, prihlasit se do nejaky specialky a zkusit z toho vymackat trochu té reality v letani a soubojich. (pro hadí jazyky: neplest si "vžít se" a "žít něčím" :wink: )

Fajtle nechces k lions ?

speciálku jsem letěl jednou a už nikdy nepoletím
svého času hodně na AIW přestalo mě bavit hodinu čekat na let
arkádový DFS boužel ano a boužel většinou české
kde je starý dobrý CLDFS C.WAR L.WAR

pokud chci aspon trochu té reality mám překopaný DGen
a létám si offline ale koho by bavilo se nechat furt sestřelovat
za CCCP rekord 30mis. za FIN. 51 mis. a to v některých ani nepodkáte letadlo ale zas v některých ta nádhera 15 He111 + 5 - 10 BF F2 ochrany
proti 12 YAK 1 to je mela to je dotů
ruská letiště v roce 41 bez flaků ale světe div se včera mě nahánělo
6 BF po mapě sednul jsem na nejbližší letiště udělali nízký průlet nade
mnou a hurá pryč že by oleg předělal A.I.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2007 12:02 pm 

Vono je v celku jedno, jestli je ať už na jakékoliv straně špatně namodelované letadlo. Já to beru tak, že lítám s tím, co mi Oleg ukuchtil. Saldáti z druhé světové taky museli létat na tom co zrovna měli a taky to nebylo fér, že němci měli lepší stroje a ani nevěděli jejich výkony. Prostě to neřešili a lítali s čím šlo. Myslím, že by sme se měli vysrat na tu celkem neplodnou debatu a začít lítat pro radost. Berte to třeba tak, že v IL2 je vše namodelované přesně a protože tam sou některé letadla hodně výkonná, tak se na ně musí použít více "kumštu".

PS: Válka nikdy nebyla fér a ti co mají horší vybavení, to musí dohnat pílí ...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2007 12:40 pm 

BlueL píše:
313_123 píše:
tohle se fakt nedá musím

1. doufám že jistí nejmenovaní modří jsou lidé
vyššího vzdělání, postavení či rasy
protože opravdu jen oni dokáží používat slova plebs a podobná
2. plně si uvědomuji že /hádkou/ o 10km na tomto foru ženeneme
našeho milého šturma vpřed - hlavně v tomto vláknu které je k tomu primárně určeno
3. někteří jedinci neustálé opakování že je to jen hra potřebují

ps1: můj první sim byl útok na moskvu na ZX :lol:
ps2: nikomu nechci brát jeho právo diskutovat o čemkoli kdekoli
jen mě něco přijde /z mého pohledu/ uhozené proto reaguji
ps3: pro některé jsme zas totální magoři a plebs my

konec hlášení

k bodu 2) ja jsem sem ty udaje postnul z jedineho duvodu, aby oblak a flyboy videli ze nejen nemecka letadla jsou delana podle nejlepsich dat. ten prispevek nemel slouzit k nicemu jinemu, navic ono 10km/h je malo, ale pouze relativne. navic tusim ze vsude je u tech lavocek rozdil 2x vetsi nez 10km/h

k bodu 3) proste jsou lide jako treba ja ktere jednoduse sere kdyz nekdo udale supr hru, ktera se snazi byt co nejvic akuratni a v podstate dojede na to ze si pouzil at uz umyslne ci neumyslne data spatna, potazmo data zvyhodnujici tu ci onu stranu, samozrejme instalacku kuli tomu nerozslapu, litat budu dal, ale to nutne neznamena ze se s tim musim smirit, zvlast kdyz jsou to elementarn iveci jako jsou maximalni rychlosti

těm lidem se tuším nějak říká
je to taková zvláštní skupina hnidopichů
jsou to ti co na všem něco najdou pořád si stěžujou každému kolem

prostě se seber navštiv upně jiné forum tam ti na tvé připomínky odpoví
sám božský oleg
tady to je boužel jen plácání do vody pokud teda nechistáš protestní notu
s podpisy virtuálních pilotů a nesnažíš se lobovat pro svoji věc
potom to je jiná

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2007 12:49 pm 

a pro ultrarelisty doporučuji smáznout nápovědu
typo kolik procent máš plynu co ti teče atd.

slstný to masochistův pocit když ti v souboji tvá p40 rozpadne na světo a teplo protože si ji přehřál
nebo
zadřeš motor
zjistíš že ti asi teklo palivo protože ti to najednou neletí
.........

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2007 1:11 pm 

313_123 píše:

slstný to masochistův pocit když ti v souboji tvá p40 rozpadne na světo a teplo protože si ji přehřál
nebo
zadřeš motor
.........

az budou motorove budiky ukazovat toco maji tak nevidim problem, myslim ze spousta simu/ addonu do simu toto ma

p.s ale stejne kde se da ta napoveda smaznout?:)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2007 1:25 pm 

1stCL/pbarry píše:
Tak se mi to tady jeví jako stádečko starejch dědků. Copak nejste trochu soupeřivý ? Cílevědomý ?

Půlka z vás hraje jiný hry a druhá půlka raději nelítá. Kolika jste se zucatnili specialek za posledni dobu ?

Hrajte si svoji hru, ukažte se na dogfightu a povazujte to za vrchol litani vasi oblibene arkady. Ja se do toho jdu trochu vžít, prihlasit se do nejaky specialky a zkusit z toho vymackat trochu té reality v letani a soubojich. (pro hadí jazyky: neplest si "vžít se" a "žít něčím" :wink: )

Fajtle nechces k lions ?

My jsme prostě nejlepší, tak jaké soupeření? Na co?

U Tebe mě zase pbarry překvapuje, jak všechno víš a znáš myšlenkové pochody jiných. Nehledě, že Ti do toho nic není.
Specky občas někdo lítá, někdo by chtěl, ale nemůže a pokud to někoho nebaví, tak proč by to lítal. Ono není taky specka jako specka. A brát si dovolenou jenom kvůli hry? To by opravdu musela být kvalitní věc.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2007 1:41 pm 

BlueL píše:
313_123 píše:

nebo
zadřeš motor
.........

az budou motorove budiky ukazovat toco maji tak nevidim problem, myslim ze spousta simu/ addonu do simu toto ma

p.s ale stejne kde se da ta napoveda smaznout?:)

sosni si il2 dva stab de tam nastavit spousta věcí včetně tohoto

IL-2 Stab Version 6.3
hledám odkaz kde stáhnout vydrž

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2007 1:44 pm 

ha tady
http://www.mission4today.com/index.php? ... ls&id=2169
pro neznalé jde tam nastavit grafika, svastika, hud a jiné věci vše bez nutnosti vstupu do conf.ini
vše přehledně a pohodlně

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2007 4:03 pm 

BlueL píše:
ja nevim proc vam t orpijde jako fnukani? jestli ze tomu nekdo honosne rika simulator tak by mel dodrzet zakladni veci jako jsou prsitavaci, maximalni rychlosti vzletove hmotnosti atd. at to mu oleg rika skoro simulator nebo game based on WW2 aircombats...

onehdy sem hledal max rychlosti MiGu 3,čerpal sem ze 4 zdrojů a rozdíl v nich uváděnej byl 40km/h,co pak?
Citace:
Díky těmhle fňuknám vývoj neustává a dnešní "1946" je tedy generačně o tolik dále, než původní IL-2.

já spíš sázím na vývoj HW :wink:
Citace:
Btw: když už píšeš, že je to hra, tak mi přijde docela směšné to podpírat technickými možnostmi. Vždyť největší odklon od reality je jendoznačně ten, že zde neriskuješ život .

v tomhle bezvýhrad souhlasím

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2007 4:50 pm 

:booze:
Chytrému napověz:
Přečtěte si prosím název tohoto fóra, pak si přečtěte prosím vaše hlášky, pak si přečtěte sekci historické okénko, pak si trošku zapřemýšlejte, kam co píšete!
](*,)
Pbarry ad spec nebudu kazit ostatním polet, když mám obavu, že mi to po startu lagne a já skončím v zemi.
BlueL Kolik jsi toho o La přečetl, že tu chrlíš čísla???
Pro RED i BLUE:
Kolik těch letadel jste pilotovali, že se tu snažíte soudit??? S kolika piloty těch letadel jste se bavili a vlastnostech těch letadel??? Kolik z vás se bavilo s mechanikama těch letadel??? A kolik z vás pilotovalo alespoň letadlo rychlejší než 400km/h????
Nepište sem osobní názory (slyšel jsem, myslím si, někde jsem četl), čísla bez "citace". Radši sem oskenujte, nebo přepište celý článek, ale celý i s komentářem autora. Pod ně teprv si pište vaše závěry. Jediné co jsem se z této přiblbé debaty dověděl je o vývojových typech Bf a o tom, že je blbost srovnávat koloběžku s lavočkou. O tom, že čísla u ila nesedí (mimo jiné podle některých zdrojů i u většiny tipů Bf) vím dávno.
Když už chcete aby oleg udělal sim tak aby to sedělo co nejvíce, tak mu kurva pošlete takovejch 20 tab. pro každý letoun, vyvolejte duchy zemřelých pilotů, kteří mu poví o tom co se zvrtlo, udělejte přesnou repliku všech strojů a posaďte ho do nich.
Ale hlavně prosím vás přestaňte už tady kydat takovídle kraviny!!!!!!!!!

A vočem že se to tady kua dohadujem??? žeby záplaty na jednom obr???

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2007 5:38 pm 

313_Otto píše:
Chytrému napověz:
Přečtěte si prosím název tohoto fóra, pak si přečtěte prosím vaše hlášky, pak si přečtěte sekci historické okénko, pak si trošku zapřemýšlejte, kam co píšete!
](*,)
Pbarry ad spec nebudu kazit ostatním polet, když mám obavu, že mi to po startu lagne a já skončím v zemi.
Pro RED i BLUE:
Kolik těch letadel jste pilotovali, že se tu snažíte soudit??? S kolika piloty těch letadel jste se bavili a vlastnostech těch letadel??? Kolik z vás se bavilo s mechanikama těch letadel??? A kolik z vás pilotovalo alespoň letadlo rychlejší než 400km/h????
Nepište sem osobní názory (slyšel jsem, myslím si, někde jsem četl), čísla bez "citace". Radši sem oskenujte, nebo přepište celý článek, ale celý i s komentářem autora. Pod ně teprv si pište vaše závěry. Jediné co jsem se z této přiblbé debaty dověděl je o vývojových typech Bf a o tom, že je blbost srovnávat koloběžku s lavočkou. O tom, že čísla u ila nesedí (mimo jiné podle některých zdrojů i u většiny tipů Bf) vím dávno.
Když už chcete aby oleg udělal sim tak aby to sedělo co nejvíce, tak mu kurva pošlete takovejch 20 tab. pro každý letoun, vyvolejte duchy zemřelých pilotů, kteří mu poví o tom co se zvrtlo, udělejte přesnou repliku všech strojů a posaďte ho do nich.

ty cisla jsou z monografie la5 a La7 od MBI, pak sje taky cetl nemeckou zpravu o La5FN z Rechlinu tam uvadeji maximlaku nekde okolo 600
otto asi to bude znit jako nabubrelost ale aby jsi z hlediska vykonu ohodnotil nejaka ero tak v nem rozhodne nemusis sedat jinac autor monografi se odvolava na testy CAGI
a navic pri vsi ucte ke valecnym veteranum, s nima se prakticky nema cenu bavit bo jsi to v 99.99 procentech nepamatuji (rozumeji presna cisla) a nebo to nevedeli ani za valky, pro me osobne jsou zakladem monografie, a pak valecne testy obou stran

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2007 5:49 pm 

Numero, diki za ten Stab. Pred casom som ho zhanal a nemohol zohnat.

Hram Sturmovik kvoli ostatnym; keby ho oni nehrali, tiez by som sa na to vybodol.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2007 6:35 pm 

BlueL píše:
313_Otto píše:
Chytrému napověz:
](*,)
Pro RED i BLUE:

ty cisla jsou z monografie la5 a La7 od MBI, pak sje taky cetl nemeckou zpravu o La5FN z Rechlinu tam uvadeji maximlaku nekde okolo 600
otto asi to bude znit jako nabubrelost ale aby jsi z hlediska vykonu ohodnotil nejaka ero tak v nem rozhodne nemusis sedat jinac autor monografi se odvolava na testy CAGI
a navic pri vsi ucte ke valecnym veteranum, s nima se prakticky nema cenu bavit bo jsi to v 99.99 procentech nepamatuji (rozumeji presna cisla) a nebo to nevedeli ani za valky, pro me osobne jsou zakladem monografie, a pak valecne testy obou stran

Takže mi chceš tvrdit, že udělat solidní matematický (fyzikální) model letadla lze sestavit na základě nějakých naměřených čísel, které byly naměřeny při určitém tlaku, teplotě, vlhkosti a pod.? Já se modelováním živím a tak ti řeknu pár věcí k tomu.
a) Matematický model takovéhoto charakteru se skládá ze několika soustav dif. rovnic min 2.řádu. Spočti si pohyblivé prvky letadla přičti 1 a vynásob 6 a zjistíš min. počet dif rovnic, to celé vynásob 3. a máš počet parametrů, které musíš vyladit tak, aby danný model fungoval správně. Nepočítám do toho další množství funkcí pravé strany, které jsou pro model docela dost důležité. tyto soustavy jsou značně nelineární a tím složité na výpočet. Aby ti takový model fungoval real-timově, musíš ho tedy značně zjednodušit ( linearizovat). Už tím se dopouštíš značné chyby.
b) aby si model správně vyladil, musíš mít k dispozici charakteristiky ve všech možných letových režimech, pokud nemáš, odhaduješ a dopouštíš se chyby.
c) Jako Ing., který vystudoval na FS ČVUT, ti mohu říci, že pokud budeš měřit mezní stavy, pak u dvou vzorků se ti budou výsledky lišit až o 10% a to při použití současné techniky, proto se počítá také s tzv. koeficientem bezpečnosti. Proto se taky u výsledků různých testů má udávat takzvaná chyba měření. Výsledky se většinou musí vyhodnocovat z více než 10 vzorků. Oproti testování letadla, které provádí 1 pilot, který nemá dostatek zkušeností s danným typem letadla, aby z toho dokázal vyždímat naprosté maximum.

Závěr. Ohledně tabulkových hodnot u La ti budu věřit. Z toho co jsem zde popsal asi dostatečně vyplívá, že samotný model generuje jistou chybu, parametry, které se použijí do modelu jsou také zatíženy chybou, při ladění modelu se dopouštíš o5 chyby a na závěr model ladíš na základě dat, které byli také zatíženy chybou.
Proto se modeluje a) princip, b) chování v určitém rozsahu. neznám žádný model, který by dokázal simulovat chování celé (složité) soustavy v plném rozsahu s přesností vyšší než 20% pro jakýkoliv stav atd.

Proto nemá smysl se tu bavit o tom, co jak odpovídá a neodpovídá!!!!!
Jak psal macher, vše bude ve vývoji hardweru, a také matematických nástrojů pro řešení nelineárních rovnic. Do té doby, než to budeme mít, nemá smysl to řešit!!!!!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2007 6:51 pm 

1stCL/Fucida píše:
Myslím, že nás v následujících letech čeká poměrně zajímavá budoucnost.

No Fuci v tomto se nase nazory diametralne lisi. Obavam se ze neceka. Mam pocit ze simulatoru je stale mene a mene, a navic vzdy se bude hledet na ten tzv. stredni proud, ze ktereho jsou v businessu nejvetsi prachy. Dle meho nazoru se bude vzdy hledat kompromis mezi hratelnosti pro "laiky" a "realitou". Proc by se nekdo drbal s ultrarealitou kdyz si to pak nikdo nekoupi, protoze to bude pro drtivou vetsinu lidi nehratelne? To by pro toho "vyvojare" (vyvojovy team) bylo kontraproduktivni.

Ja davam prednost tvrde realite, mam rad kdyz mi da praci se naucit nastartovat napr. F-16 ve Falconovi, nez jen jednim knoflikem jako v Lock Onu. Ale priznejme si, kolik nas takovych je vzhledem k trhu?

RY-C
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 358 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina