Tak jeste jednou
Mne je jedno, jestli stat na kuracich vydelava, nebo ne (ackoliv jsem presvedcenej, ze spis slusne prodelava). Mne jde o to, ze to nechci cuchat. Je sice hezky, ze je treba zakazany koureni na zastavkach MHD, ale co asi muzu delat, kdyz si kurak stoupne proti vetru cca. 3 metry od zastavky a kour jde stejne na mne? Co mam delat, kdyz v baraku v byte vedle mne a podemnou kouri a ja nemuzu mit ani otevrenej balkon (coz je v tehle vedrech dost na hovno), aniz by mi to v byte smrdelo? Co mam delat, kdyz se potrebuju dojit do hospody rychle najist mimo uredni dobu obeda, ale musim cuchat ty smrady? Ne vsude mas nekuracky restaurace jako v Brne a Praze, ostatne v Brne vim taky jen o jediny (ale nepatral jsem po nich, protoze do hospod stejne uz radsi nechodim).
Ty si stezujes, ze by te zakaz omezoval, to ti sice verim a je to pravda, ale na druhou stranu vy omezujete nas a navic nam nicite zdravi. Kdyby koureni nenicilo moje zdravi a nesmrdely by mi pak hadry, vubec nic bych proti nemu nemel, stejne tak nemam temer nic proti chlastani a fetovani, je to svobodna volba, ktera vicemene neobtezuje okoli (pomijim kradeze, drahy lecby, rvacky, atd...).
Jde o to, ze by se kuraci nemeli chovat jako sobci a meli by brat ohledy na nekuraky. To se bohuzel v drtivy vetsine pripadu nedeje, tak si z nich zacali nekuraci brat priklad a zacnou ted kurakum otravovat zivot po svym, na coz kuraci reagujou dost agresivne, precejenom je to zavislost...
Proste zkus na to kouknout i z pohledu nekuraka, Numero.
btw: Volume by mohl napsat, jaky to je chodit do knajpy v Irsku, kdyz se tam nesmi kourit.
edit: nez jsem to dopsal, Sheddan sepsal v podstate to samy