No. 313 Czechoslovak Fighter Squadron

virtual
Právě je stř črc 09, 2025 12:23 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 302 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned srp 26, 2007 10:03 pm 

Tak tady to vypada na dost brutalni flame.

Demokracie se neda sirit se zbrani v ruce, pokud se tak siri, tak je tim poslapan samotny princip demokracie.
To jakym zpusobem Amici resili tuto vec byl dle meho nazoru dost nestastny. V podstate ten zpusob je jim podobny kdyz se podivam zpet do minulosti ale to je jiz jina vec.

Nevim co Rusove v Cecne provadi, vlastne ani nechapu o co tam Rusum jde.
NEvim mozna je to mimo misu ale nejde Cecencum o nejaky odrtrzeni nebo co? :oops:

RY-C
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2007 5:53 am 

Kopmane, nejde si nějaká vlákna zabanovat? :roll:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2007 7:38 am 

313_Blc píše:

prostě je nečti :idea:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2007 12:51 pm 

313_123 píše:
313_Blc píše:

Já je nečtu, ale jde mi o to, že se mi vždy označí nová zpráva ve fóru.
A už mně nebaví na to furt klikat ...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2007 1:48 pm 

313_Blc píše:
313_123 píše:
313_Blc píše:

Já je nečtu, ale jde mi o to, že se mi vždy označí nová zpráva ve fóru.
A už mně nebaví na to furt klikat ...

lol :lol:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2007 2:42 pm 

ne, demokracie se se zbrani v rukou sirit neda, ale to taky nebyla prvotni motivace, to se vyhrabalo, za po tom, co se ukazalo, ze zbrane hromadneho niceni a Sadamovo napojeni na teroristy jsou nejspis vymysly.

Ono o sireni demokracie skutecne asi moc nejde, ale pokud by to snad melo byt vedlejsim efektem (jakoze asi nebude), tak by to nemuselo byt spatne. Jak znamo, demokraticke zeme spolu nevalci.

Jo Cecenci se by se chteli odtrhnout, tak jako se po rozpadu SSSR odtrhly jine republiky. Nejsem si jisty jestli jsou v Cecensku nejake suroviny ani jaky ma geopoliticky vyznam (nechce se mi cumet na mapu), ale o co tam Rusakum minimalne jde je prestiz a o to, ze by to mohlo byt nebezpecny precedent.

Kazdopadne boj proti terorismu je v pripade Cecenska skutecne jen zaminka, terorismus tam je, ale rekneme, ze to je ten "legitimni" terorismus (neberte me doslova).

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2007 2:57 pm 

Hawku... asi jako IRA.... co?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2007 3:46 pm 

Myslím, že Rusům ani tak nejde o suroviny jako o území, a samozřejmě Čečenská válka byla i politická věc prestiže jednoho celkem neznámého člověka, který je nyní prezidentem Ruska.

Problém je ten, že na území čečny jsou i nějací rusové, což je záminka pro zbytek Ruska to obsadit a bránit jejich práva. Podle mě by se to dalo docela dobře vyřešit vystěhováním Rusů a ponecháním čečny jejím obyvatelům, ať si tam dělají co chcou, poněvadž i kdyby tam zavedli kdovíco, tak těžko to bude horší než za současné okupace Rusy.

=1st Czech Lions= TW
RY-H

ObrázekObrázekObrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2007 3:48 pm 

Jinak Bjeslan a obsazení ruské opery(či co to bylo) mi nepříjde jako legitimní terrorismus. Ale i přesto počet mrtvých čečenských civilistů o mnoho převyžuje ztráty při těchto útocích.

=1st Czech Lions= TW
RY-H

ObrázekObrázekObrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2007 4:57 pm 

dajte si tú námahu a prečítajte si knihu

„Rusko a jeho miesto vo svete. Za čo, a s kým sme bojovali“

Kód:
14.6.2007 - Prezentácia knihy N. A. Naročnickej „Rusko a jeho miesto vo svete. Za čo, a s kým sme bojovali“

14. júla sa v RCVK v Bratislave uskutočnila prezentácia slovenského vydania knihy „Rusko a jeho miesto vo svete. Za čo, a s kým sme bojovali“, ktorú RCVK zorganizovalo v spolupráci s Veľvyslanectvom Ruskej federácie v Slovenskej republike.

Aktuálna téma a výrazná osobnosť autorky – známej političky, zástupkyne predsedu Výboru štátnej rady v otázkach medzinárodných vzťahov, doktorky historických vied N. A. Naročnickej, zaujali mnohých významných slovenských spoločenských a politických činiteľov, sociológov, historikov a novinárov. Na stretnutie prišli aj ruskí spoluobčania, pre ktorých je vzácna každá možnosť počuť živé ruské slovo a znovu si prelistovať stránky hrdinských dejín Ruska.

Vysokú úroveň tomuto výnimočnému spoločensko - politickému podujatiu pridala aj účasť zástupkyne Predsedu Národnej Rady Slovenskej republiky A. Belousovovej, veľvyslanca Ruskej federácie v Slovenskej republike A. I. Udaľcova a tiež predstaviteľov Ministerstva zahraničných veci a Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Realizácia tohto vydavateľského projektu mala úspech vďaka úprimnému želaniu všetkých zúčastnených, priniesť slovenským občanom súčasný a objektívny pohľad Ruska na skutočný zmysel a historické výsledky II. svetovej vojny a zároveň na budúcnosť vzťahov Ruska a krajín spojenej Európy.

O projekte a motívoch, ktoré priviedli autorku k napísaniu knihy a o jej význame pre otvorený dialóg medzi krajinami, hovorili vo svojich prejavoch riaditeľ českého vydavateľstva „OTTO“ V. Svoboda, autorka knihy N. A. Naročnickaja a Veľvyslanec RF v SR A. I Udaľcov.

Početne otázky pre autorku, rozhovory s novinármi, slová vďaky a tradičná autogramiáda, ešte raz potvrdili aktuálnosť vydania tejto publikácie pre Slovensko, a tiež aj jednoduchú a pravdu, že dejiny sa nedajú prepísať podľa želania politikov.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2007 5:20 pm 

hawk píše:
ne, demokracie se se zbrani v rukou sirit neda, ale to taky nebyla prvotni motivace, to se vyhrabalo, za po tom, co se ukazalo, ze zbrane hromadneho niceni a Sadamovo napojeni na teroristy jsou nejspis vymysly.

Ono o sireni demokracie skutecne asi moc nejde, ale pokud by to snad melo byt vedlejsim efektem (jakoze asi nebude), tak by to nemuselo byt spatne. Jak znamo, demokraticke zeme spolu nevalci.

Jo Cecenci se by se chteli odtrhnout, tak jako se po rozpadu SSSR odtrhly jine republiky. Nejsem si jisty jestli jsou v Cecensku nejake suroviny ani jaky ma geopoliticky vyznam (nechce se mi cumet na mapu), ale o co tam Rusakum minimalne jde je prestiz a o to, ze by to mohlo byt nebezpecny precedent.

Kazdopadne boj proti terorismu je v pripade Cecenska skutecne jen zaminka, terorismus tam je, ale rekneme, ze to je ten "legitimni" terorismus (neberte me doslova).

AHA :!:
takže demokraci neválčí mezi sebou, ale s kdekým
nebo někdo válčí za ně - konečně jsem to pochopil :shock: :idea:

apropo všimněte si jak křestantvý bylo a je používáno k ovládání mas
představíme si takovou malou vesničku s kostelíčkem a farářem
v roce 1243 (představují si všichni a nedmlouvám - no i ty :!: )
tak zatím farářem přijde takovej malej nevolník a povída
otče :booze:
ty jediný moudrý a vzdělaný v obci
ty jenž hovoříš s bohem
ty který mě nesmíš lhát bo by mě tím pádem lhal sám bůh
co mám dělat :?:
mejch jedenáct dětí má hlad
má žena umírá na nějaku neznámou chorobu
a náš zeman je tlustej má mastičkáře a dlužil jsem mu i vám desátek tak nám vzal i kravku

to máš tak, bůh si to tak přeje a už se nerouhej :!:

a jak jsme na tom ted
dvě třetiny peněz co vyděláme nám vezme stát
a podnikatel. ... mlčím :wink:

vona taky demokraci milánkové není a nikdy nebude všelék
tak se sní pořád neohánějte
a pokud dáváte za vzor demokracie USA tak se děte rovnou vycpat
protože co je amerika
mírumilovná s nikým neválčící země
diktatůra peněz je to

další až začnem flejmovat :twisted:

ale schválně co momohlo USA
1. udělat z ní velmoc
2. překonat krach na burze
3. čím se drží na špici do ted

a tak pravím at žije demokracie at žije reklama at žije USA

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2007 5:23 pm 

pravdu má vždycky ten kdo vyhrál

Žiška vrah nebo hrdina - pozvedl čechy a udělal z nich velmoc
Stalin vrah nebo hrdina - pozvedl rusko a udělal z něj velmoc
Hitler vrah nebo hrdina - pozvedl německo a udělal z něj velmoc
atd.
atd.

národnost, pohled, čas to je to co rozhoduje
nadávaj dneska češi švédům ne, koho to zajímá, tak co

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2007 7:45 pm 

Citace:
Hawku... asi jako IRA.... co?

Ira je zase neco jineho, Severni Irsko je neco jineho, navic tam to tedkom speje k lepsim zitrkum a ve vlade tam nakonec bude sedet de facto politicke kridlo IRA reprezentovane stranou Sin Fein...

Citace:
Jinak Bjeslan a obsazení ruské opery(či co to bylo) mi nepříjde jako legitimní terrorismus. Ale i přesto počet mrtvých čečenských civilistů o mnoho převyžuje ztráty při těchto útocích.

Chapes me spatne, nejde o metody, jde o duvody. Utoky typu Beslan samozrejme neschvaluji.

Citace:
dajte si tú námahu a prečítajte si knihu

„Rusko a jeho miesto vo svete. Za čo, a s kým sme bojovali“

muzes mi poskytnout nejaky strucny vytah? Trochu se obavam, ze by to mohla byt snuzka propagandy, jak uz takove knizky byvaji, lhostejno ktera strana je pise...

Citace:
takže demokraci neválčí mezi sebou, ale s kdekým
nebo někdo válčí za ně - konečně jsem to pochopi

ano presne tak, naprostou vetsinu konfliktu na svete nevyvolavaji demokraticke zeme. (pochopitelne za studene valky byla situace trochu jina, USA si ze SSSR moc nezdalo)

Citace:
vona taky demokraci milánkové není a nikdy nebude všelék
tak se sní pořád neohánějte

to nikdo netvrdi, nejlepsi by byla asi osvicena diktatura, ale toho se nedockas, pac po osvicenem diktatorovi nutne prijde nejaky diktator posuk. Mimochodem knizku, ktera skvele vystihuje limity demokracie napsal Alexis de Tocqueville "Demokracie v Americe" tusim nekdy kolem roku 1848, maji ji v levnych knihach za par supu, kdyby mel nekdo zajem ;)

Citace:
Žižka vrah nebo hrdina - pozvedl čechy a udělal z nich velmoc

Prinejmensim odvazne tvrzeni, za Husitskych valke tu vladl spise chaos. Zizka byl mozna nejslavnejsi a nejuspesnejsi hejtman, ale ono jich tam bylo vic. O nejakem pozvednuti Cech nemuze byt ani rec. A ze byly Cehy velmoc? Spis jednotlivi "polni velitele" na tom byli dobre, kdyz se jim podarilo dobyt par hradu v Uhrach, Nemecku a Polsku, ale Cechy v te dobe nebyly konsolidovany stat s pevnym vedenim, proto bych o velmoci nemluvil.

btw: NUmero nepremyslel jsi nekdy o tom, ze by jsi zacal psat v souvislych vetach a pouzival mezi nema carky, ono se takhle ty tvoje uvahy docela blbe ctou a hur se jim porozumi ;)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2007 8:37 pm 

Jsem se bavil o husitském hnutí s mým kámošem, učitelem dějepisu, který se o to i zajmá, a o Žižkovi toho moc dobrého neřekl. Prý to byl obyčejný bandita, který se před tím, než si ho vzalo militantní hnutí husitů do čela, bavil vypalováním tvrzí a vesnic. Prostě lapka. Také mi vyvrátil pověst o hymnu "Kdož sů Boží bojovníci". Bylo to tak, že husité před sebou nesli monstranci, a poněvadž křižáci, byť byli válečníci, tak to nebyli pohané, ale spíš zbožní lidé, tak nechtěli útočit, sesedali z koní a poklekali, když viděli monstranci, což jim ovšem v nastálé bitvě mnoho nepomohlo. Prý ten hymnus tam řvalo pár husitů, o žádném zahánění písní prý nemůže být řeč.

Ještě lépe bych si to přečetl někde na internetu, bohužel E-knihy se dají těžko sehnat.

Kdyby to co jsi Numero napsal, řekl nějaký člověk knězi, pak poviností kněze je mu spíš pomoci a z desátků ostatních mu jako potřebnému něco přihrát. Kostel chvíli bez údržby vydrží a kněz se uskromní. Zas není z toho třeba dělat melodrama, hodně kněží i ve středověku lidem pomáhalo, ale ze zákona měli právo obrat i chudáka a to se stávalo celkem běžně. Někde na simulátorech je docela dlouhý článek o desátcích v křesťanském koutku. V současné době se desátky už nevybírají, také ale na církev platí stát, holt každá sranda něco stojí a bez peněz to nejde. Ale zase existují žebravé řády, které žijí jen z toho, co jim z vlastní vůle přinesou lidé a funguje to.

Já Rusku jeho místo ve světě neberu, v jistém slova smyslu Rusy i obdivuju a fandím jim, ale čečensko prostě překousnout nemůžu.

=1st Czech Lions= TW
RY-H

ObrázekObrázekObrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 27, 2007 9:51 pm 

achjaj, niektorý ľudia sú všetci rovnaký! hawk stručný výcuc máš hore, je to skutočne kniha ktorú musíš prečítať a nie stručne cucať !

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 302 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina