S telefonem na Boha musíš počkat, v pátek se zkusím poptat a zjistím co a jak, zda t ovůbec půjde. No zkrátka nic neslibuju, ale třeba se podaří.
S telefonem na ďábla bych ti klidně pomohl, ale bylo by to proti mému přesvědčení. Jak jsem už myslím psal, tak se bavím na jednom chatu se satanisty, kteří jsou ona okultní odrůda satanismu, a tam t ovydím celkem reálně.
Hmm, když to vezmeš, tak každý v cokoliv věřící člověk je přesvědčen, že jeho víra je ta nejsprávnější. Ještě jsem nezažil člověka, který by věděl že třeba islám je ten správný a přitom stále vyznával křesťanství. Myslí si to každý bez vyjímky, jen se to z diplomatických důvodů nějak nezdůrazňuje, ale já můžu upřimě říct, že si myslím, že moje víra je ta nejsprávnější, možná další větve křesťanství jsou na tom podobně.
Máš šamana a šamana, někteří byli prostě jen lidé, kteří se vyznali v léčivých bylinkách, občas díky nezvyklým zážitkům užívali přírodní drogy a vlastně nic moc škodlivého neprovozovali. Ale máš šamany, co stále uctívají různé přírodní duchy a démony, dokonce mají jistou omezenou moc, ale tahle větev už je špatná, používající démony.
Co se týká ostatních náboženství, tak tam se hodnotí, jak upřimný vztah má člověk k Bohu, jak poslouchá své svědomí. Židé mají smlouvu s Bohem a já jim uctívání Boha neberu. Muslimové uctívají téhož Boha co my. V aramejštině, jazyku, který použival Ježíš, se Bůh řekne Alaha. Mohamed byl pro mě falešný prorok, moc se v tom nevyznal, původně sám myslel, že je posednutý nějakým džinem, až jeho manželka ho prý umluvila, že by se mohl stát prorokem. Ale to neznamená, že muslimové nemají upřimný vztah k Bohu nehledě na Mohameda. Jsou to vesměs čestní lidé, kterým je dnes možná trochu křivděno. Budhismus je založen smrtelníkem, moudrým člověkem, který do něho vnesl zajmavé myšlenky, ale také nebyl neomylný. Současný Budhismus se ale dost změnil od dob Budhových, nabalilo se na něj spousta hinduistických tradic, atd. Ale vážím si Budhismu jako filosofie, ne jako náboženstí. Hinduismus, ten u mě skončil nejhůř. Ti jsou úplně vedle, mají kastovní systém, hlásají hlouposti a ještě je tam spousta pověr a astrologie tam zaujímá hlavní postavení. Hinduismus mi ničím jako křesťanovi neimponuje, jeho esoterické nauky, kde si člověk sáhne na duchovno jsou pro mě přinejmenším dost podezřelé, některé přímo okultní jako u té špatné větve šamanismu.
Když se ale bavím o náboženství, ať je to budhismus, hinduismus nebo islám, tak přece nemusím ty lidi upalovat. Přistupuju k nim s úctou, jako ke každmu Božímu tvoru a nepovažuju je za blbce, odpadlíky nebo méněcenné. Vždyť svou víru jsem si nezasloužil, tu jsem dostal a oni náhodou ne. Prostě se mýlí, no a co, taky se mýlím, ale omyl není hříchem, omyl jen znesnadňuje cestu k Bohu.
OK, jak člověk zjistí, že má pravdu? On sice může mít pravdu, ale nikdy neví, zda ji skutečně má.
_________________ "Fortune favours the brave."
=313th Czechoslovak squadron= FB
=Bohemici Aviatores= WB
=1st Czech Lions= TW
RY-H

|