RC model beru, když jsem na to koukal znovu, tak ano souhlasím. Ale nesouhlasím s tím, že je to v reálu možné. Nožovej let nepopírám, je to standartní manévr, ale nožovej let bez jednoho křídla, kdy vztlak křídla (ulomeného) vyrovnáváš pouze gyro-momentem motoru, výchylkou křidélka zdravého křídla a konečně směrovkou je prostě blbost. U RC modelu jde o přesně ten poměr váha - tah. U RC to není problém, váha takřka nula. Kámoš má extru a létá s tím jako s vrtulníkem, doslova, standartní je vis RC modelu na vrtuly, bez ztráty výšky, zkus to udělat s reálnou extrou, nebo s čímkoliv novjším. Ale u reálu tento poměr je jiný. Potom pokud budeš nastavováním dvou parametrů (možná tří) - odchylka směrovky, tah motoru a nastavení vrtule- korigovat min 5 parametrů letu (výška, rychlost klesání, rychlost dopředná, náklon letadla, podélný i příčný), tak potom, pokud k tomu není letadlo uspůsobeno, nic s tím nedokážeš. Navíc pokud připustím, že je to možné, tak při dosednutí, tím že letoun je těžší než RC, by letadlo šlo ihnet na čumec. Možná žeby to někdo při šťastné konstelaci dokázal, ale to letadlo by rozhodně nedopadlo takhle. Myslím ža by byl rád, kdyby to posadil na bok. Pilot by z toho letadla ani nevilez, protože by ho trefil šlak.
Jo viděl jsem šot o izraelský F15, která bez křídla přistála, a taky to nikdo nemohl pochopit, ale spíš to byla jen náhoda, protože od té doby se to nikomu nepovedlo. Tam to trošku chápu, protože F15 je přemotorovaná jak sviň, ale stejně mi nad tím trošku zůstává rozum stát, ten totiž letěl přímo a né žádným nožovým letem.