No. 313 Czechoslovak Fighter Squadron

virtual
Právě je ned dub 20, 2025 4:12 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 126 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte říj 02, 2007 7:00 pm 

WTG, gratulace, oslav to :cheers:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 03, 2007 5:28 am 

313_OTU_Husita píše:
Klucí , klucí. Serme na to, prosím. Na světě je krásně.

Dnes se mi narodila Adélka. Taká malušnavá. Heč!!! :D

nenecháme - oba tábory bojují za štastné zítřky tvé adélky :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 03, 2007 5:31 am 

Husi len to naj , naj a hlavne nech je zdrava ako buk a nech poriadne spava v noci.Vsak to uz pochopis o com je rec :lol: :wink: GL

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 03, 2007 9:17 am 

Husito, ještě jednou gratulace.

Ale musí reagovat. Ano uvědomuji si, že stopové množství, některých látek je smrtelné, u nikotinu, jak jistě víte je to pro člověka 60mg. ANO je to toxin, jako většina léků, záleží jen na dávkování. ANO taky mi vadí zahulený místnosti (no asi to nechápete, ale Čtěte nejdřív to co jsem psal dřív). NE Tys mi na žádnou cigaretku nešáhl, jen nemám rád propagandu, která je tak často využívaná v "boji proti kouření" (není objektivní a vůbec neinformuje jak se nikotin také využívá). NE neuznávám tvoje odkazyi fatale, protože jsou cíleně zaměřené a neobjektivní (možná jako já). Dopis uznávám, ale jem do jisté míry. JE TO OTEVŘENÝ DOPIS, Ne odborná publikace. Sice zmiňuje tisíce článků, ale chybý literatura (zdroje), nepopisuje, že nikotin a kyselina nikotinová, jak jistě flyboy ví, je využívaná k léčbě poruch nervového systému. Zejména jsou to nemoci jako altzheimeröva choroba, nebo choroba parkinsonova, a léčba nikotinem a marihuanou, jsou zatím jediné funkční léčby, zajímavé že?? Vše má totiž 2 strany

Berete v zimních měsících vitamíny??? Nebo přípravky na podporu imunity??? I toto jsou totiž kupodivu toxiny, jejichž předávkování může být smrtelné a jsou daleko nebezpečnější, než nikotin, neb se o nich tvrdí, že jsou zázračnými léky, ale o jejich účincích na útroby člověka jsem již psal a nechci se opakovat,stejně jako jsem psal o prokazatelných příčinách rakoviny plic, stejně se nad tím ani nepozastavíte a řeknete si, jaké to jsou bláboly.

Já toleruji nekuřáky a pokud jim kouř vadí, tak nekouřím, ale stejnou toleranci naopak vyžaduji od nekuřáků. tolerujte to že kouřim a tolerujte to, že si chci zakouřit u piva. Já sem sobeček??? V některejch věcech určitě, protože je to přirozenost každýho tvora, ale v tomdle sobeček nejsem a nejsi sobec ty?? Určitě taky, ikdyž v tomdle ne.

Od začátku tu píšu o tom, že je lepší tolerance a kompromis. Ale s nekuřákama je to jako se sufražetkama, ty taky vyhlásili (NULOVOU TOLERANCI). Ale to je taky jedno.

A poslední věc, proč tolik doktorů kouří, když je to tak strašně škodlivé a jedovaté. Můj bratr Doktor kouří a závyslí na kouření neni, já o sobě si myslím že jsem ale jen maličko. Má děcko, které má strašně rád (já taky), v životě by mu neublížil, v jeho přítomnosti nekouří, ale občas ho do kuřáckého prostředí záměrně na chvilku přivede, proč?? Prostě kouření je přirozenost a jeho syn musí být na to připraven. To samý je že mu dává občas napít piva, nebo vína (jeho syn oslavil rok života). No a přesto bude v očích spousty z vás zvrhlík, DOKTOR. A dělá to i většina kamarádů doktorů. CHtěj jim ublížit??? Ale Hovno. Jedno moudré čínské přísloví praví: Otec, který svému dítěti nedá poznat co je strach nouze bída chlad a hlad, nemá svoje dítě rád. Uvažujte také o tomto.

Ale stejně já přeci nechci diskutovat, ani jednou jsem tu neměl tendence diskutovat a jenom sem urážel, nedával fakta a vše překrucoval. Pořád jsem od vás chtěl slišet fakta, ale nedočkal jsem se jich. když vemeš kolik kuřáků umírá na rakovinu plic, husita psal 40% a srovnáš to s počtem kuřáků v čechách, vyjde ti takřka 0k0 zajímavé že??? jo jasně já už to chápu, oni je totiž zabili ti kuřáci, co jim po nocích kouří do ložnic. hmmmm a neni to náhodou trošku jinak????

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 03, 2007 9:20 am 

jo a ještě je tady semnou v místnosti 5lidí, nekuřáků a co je zajímavé, že se mnou naprosto souhlasí, a čtou vše co vám tu píšu a jsou to lidé vzdělaní, pracující v oboru biomechanika na výzkumech krom jiného také respiračního systému.

A diví se mi, že sem ještě vůbec píšu, když to stejně nemá smysl.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 03, 2007 9:48 am 

piš piš mě se to připadá zajímavé
pozdravuj kolegy a jestli náhodou začnou nesouhlasit
tak si je najdu a řenu jim něco opravdu neslušného :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 03, 2007 9:55 pm 

313_Otto píše:

Ale musí reagovat. Ano uvědomuji si, že stopové množství, některých látek je smrtelné, u nikotinu, jak jistě víte je to pro člověka 60mg. ANO je to toxin, jako většina léků, záleží jen na dávkování. ANO taky mi vadí zahulený místnosti (no asi to nechápete, ale Čtěte nejdřív to co jsem psal dřív). NE Tys mi na žádnou cigaretku nešáhl, jen nemám rád propagandu, která je tak často využívaná v "boji proti kouření" (není objektivní a vůbec neinformuje jak se nikotin také využívá). NE neuznávám tvoje odkazyi fatale, protože jsou cíleně zaměřené a neobjektivní (možná jako já). Dopis uznávám, ale jem do jisté míry. JE TO OTEVŘENÝ DOPIS, Ne odborná publikace. Sice zmiňuje tisíce článků, ale chybý literatura (zdroje), nepopisuje, že nikotin a kyselina nikotinová, jak jistě flyboy ví, je využívaná k léčbě poruch nervového systému. Zejména jsou to nemoci jako altzheimeröva choroba, nebo choroba parkinsonova, a léčba nikotinem a marihuanou, jsou zatím jediné funkční léčby, zajímavé že?? Vše má totiž 2 strany

Pozor Otto,
ja se nebavim o latkach jako je nikotin.
Co treba CO, HCN, PAHy, PCB,.... jsou to vsechno produkty nedokonaleho spalovani organicke "matrice" tabakoveho listi.
Krom toho jsem kdysi cetl studii o tom, ze tabaku se vyborne dari na uranovem podlozi, ma schopnost svym korenovym systemem "vytahnout" z pudy prvky z uranove rozpadove rady. Dokonce tam psali ze teplota kterou dosahnes ve spicce cigarety staci na to, ze tyto "kovy" sublimuji a v kouri je kurak natahne do plic. Jde samozrejmne opet o stopove mnozstvi.
Bohuzel tuto studii nemam doma stazenou takze ti link neposlu. :cry:

RY-C
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 03, 2007 10:03 pm 

313_Otto píše:

Berete v zimních měsících vitamíny??? Nebo přípravky na podporu imunity??? I toto jsou totiž kupodivu toxiny, jejichž předávkování může být smrtelné a jsou daleko nebezpečnější, než nikotin, neb se o nich tvrdí, že jsou zázračnými léky, ale o jejich účincích na útroby člověka jsem již psal a nechci se opakovat,stejně jako jsem psal o prokazatelných příčinách rakoviny plic, stejně se nad tím ani nepozastavíte a řeknete si, jaké to jsou bláboly.

Je tu jeden veliky rozdil Otto.

Vitaminy ti v DDD (doporucena denni davka) prospiva, coz se napriklad o KYanovodiku, Oxidu uhelnatym a dalsich produktech nedokonaleho spalovani tabakoveho listi rici neda.
Vitaminem C se napriklad "nepredavkujes" protoze jde o latku rozpustnou ve vode a prebytek tohoto vytaminu prevazne vyloucis moci ven z tela.
Horsi situace uz je u vitaminu rozpustnych v tucich.

BTW srovnavat vitaminy a jedy je trochu mimo misu. Zatim co Vitamin je pro cinnost tveho organismu nezbytny, tak CO, HCN, PCB, PAH, atd. nezbytne pro zivy organismus nejsou. Spise naopak :wink:

RY-C

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 03, 2007 10:15 pm 

313_Otto píše:
Ale stejně já přeci nechci diskutovat, ani jednou jsem tu neměl tendence diskutovat a jenom sem urážel, nedával fakta a vše překrucoval. Pořád jsem od vás chtěl slišet fakta, ale nedočkal jsem se jich. když vemeš kolik kuřáků umírá na rakovinu plic, husita psal 40% a srovnáš to s počtem kuřáků v čechách, vyjde ti takřka 0k0 zajímavé že??? jo jasně já už to chápu, oni je totiž zabili ti kuřáci, co jim po nocích kouří do ložnic. hmmmm a neni to náhodou trošku jinak????

Spise jde o to, ze kurak cilene nici svoje zdravi.

Dost mi to pripomina Ruskou ruletu. Tam mas 6 komor jeden naboj, sance ze se zabijes je 1:5 cca 20% sance ze budes mit smulu. Kurak taky kouri i kdyz vi ze ho to muze zabit.

Problem je v tom, ze u Ruske rulety zabijes akorat sam sebe, ale v pripade personalu v restaruaci, zvysujes pravdepodobnost vzniku rakoviny i u personalu ktery te obsluhuje.

Samozrejmne se neda poprit i to, ze rakovina vznika ruznymy jinymy pochody, ale souvislost vzniku rakoviny s kourenim ci vdechovanim cigaretoveho koure je skutecne podlozena.
Nebo si snad myslis ze nejvetsi vyrobce cigaret na trhu zaplatil miliony dolaru odskodneho jen proto, ze se smiloval nad kurakem co umiral na rakovinu?

RY-C

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 04, 2007 6:44 am 

jsem prostý chlapec z malého města
na pivo si chodím s kamarády posedět do zaplivané pivnice
kde 97% navštěvníků jsou kuřáci kouří i hospodskej
sem tam někdo doutník nebo fajku

v našem malém městě je asi 8 nekuřáckých hospod
je pravdou že většínou poloprázdných

a můj malý mozeček a i mozeček těch několika maloměstských
nekuřáků navštěvující tuto malou pivničku
nedokáže pochopit proč by nám nějakej nekuřák měl zakázat
v naší hospůdce kouřit

kurna proč si nejdou sednout do té nekuřácké hospody a nedaj nám
těm co se rozhodli pro pomalou a bolestivou smrt pokoj

zas by to byl krásnej pohled jak hospodský zavelí rauch pauza
a všichni se odbelhávají ti opilejší za pomoci střízlivějších kamarádů
pod taktovkou hospodského kouřit ven (včetně nekuřáků páč by tam mohli kuřákům něco šlohnout)

a poučení plošný zákaz je na hovno
podporujte nekuřáci své nekuřácké hospody, restaurace, kavárny
čím chodte tam
a nám nerozumnejm kuřáků nechte naše zahulené pajzly
prosím vás o to
vono vás to zas tak bolet nebude
možná je o nekuřácká hospoda trochu dál od vašeho bydliště,
ale jde přece o vaše zdravý a tou procháskou na čistém městském vzduchu si také neuškodíte

prosím vás tedy ještě jednou nechte nás v klidu umřít
a své děti vedte k nekouření a tento problém se vyřeší za nás
vždyt už nás tolik není a podle prognoz které nám tu fatale a jiní nadnesl
pomřeme velmi brzo
prosím vás tedy ještě jednou nechte nás hlupáky
prožít naše poslední a krátká léta v klidu a míru
o to vás prosím

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 04, 2007 8:36 am 

Je škoda, že tu studii nemůžeš poskytnout, docela rád bych si jí přečetl, byl bych rád, kdybys, pokud to máš k disposici, kdybys mi poslal alespoň autora, pak bych to mohl dohledat.
Ještě ti děkuji, že jsi podkytl první logický a podložený argument, tedy ohledňe toho spalování.

313_FlyBoy píše:
Je tu jeden veliky rozdil Otto.

Vitaminy ti v DDD (doporucena denni davka) prospiva, coz se napriklad o KYanovodiku, Oxidu uhelnatym a dalsich produktech nedokonaleho spalovani tabakoveho listi rici neda.
Vitaminem C se napriklad "nepredavkujes" protoze jde o latku rozpustnou ve vode a prebytek tohoto vytaminu prevazne vyloucis moci ven z tela.
Horsi situace uz je u vitaminu rozpustnych v tucich.

BTW srovnavat vitaminy a jedy je trochu mimo misu. Zatim co Vitamin je pro cinnost tveho organismu nezbytny, tak CO, HCN, PCB, PAH, atd. nezbytne pro zivy organismus nejsou. Spise naopak :wink:

A tady si zase dovolím nesouhlasit já. Bohužel je rozšířenou fámou, že c vitamín tělo vylučuje všechno při předávkování z těla ven, ale není tomu tak. Předávkování vitamínem C, dle studií z roku 1998, které bohužel nemám přisobě, ale mohu je sehnat od bratra, má dvě fáze: změnou osmotického tlaku poškozuje ledviny a pak zbytkové množství vitamínu C Znečišťuje Játra. Jsou studie, kdy dokonce při zkoumání jevu předávkování potkanů C, byla u 25% kontrolní skupiny pozorována cirhóza jater, což je první fáze rakoviny jater. Pokud vemu pouze plíce, tak plíce se narozdíl od jater částečně samovolně čistí. Ale bohužel u kouření látky přecházej do těla krz sliznici a ty už z těla nedostanu.

Dále nevím nic o cíleném ničení zdraví, to dělají snad lidé s nějakou patologickou duševní poruchou.

Dále a tady mluvím pouze za sebe a né za kuřáky Niklomu život neničím, bo nikomu záměrně nepodkuřuji a pokud ano, je na něm aby mě na to upozornil. Já mu rád vyhovým, ale potřebuji od něj slyšet, že mu to vadí.

Srovnávat s ruskou ruletou kouření se mi nezdá. vysvětlím: A použiji mnou nenáviděnou statistiku. A budu se opakovat.
Z české populace je cca 30-40%kuřáků, zároveň prokazatelně je ze skupiny lidí nakažených rakovinou plic, cca 40% kuřáků. Z toho mi vyplývá, že skupina lidí nemocných rakovinou plic je pouze procentuelně stejně zastoupená, jako skupina obyvatel české republiky. Chci říct, že když si obě skupiny nakreslíte do koláčového diagramu a porovnáte je, budou to takřka stejné diagramy.
Na druhou stranu musím přiznat, že statistiku nemám rád právě proto že může nádherně lhát. Záleží totiž také na době sledování. statisticky se pozoruje rakovina plic cca 60let, ale o rakovině jako takové se píše již od dob starověku. To znamená, něco kolem 2300let. Tedy o rakovině se pozoruje daleko déle, než se kouří.
. Kouření je samozřejmě škodlivé, to nepopírám, ale jen je to jeden z mnoha faktorů, to znamená, že jestli mám žít "zdravě" a mít 20%naději onemocnět rakovinou, nebo kouřit a mít 25% naději onemocnět rakovinou, tak budu radši dělat to, co mě baví. I to žít zdravě se neustále mění podle módy.
Třeba cholesterol je látka, kterou tělo přijímá z potravi jen minimálně jinak si ho tvoří. dále resfenatrol je látka, kterou nalezneme pouze v červeném víně a je to silný antioxidant a moraváci to maj vyzkoušený tisíce let, že červené je dobré na krev. Víte že sportovci jsou také riziková skupina??? Kór ti kokoti, co běhaj vedle D1 atd atd.
Ano jsou tu ale také respirační poruchy a poruchy tlaku a kdesi cosi. Oboje dvoje způsobuje stejně dobře, jako cigareta také vrcholový sport. Vysvětlím. Můj kamarád, s kterým jsem závodně plaval, má ve svých 26 letech hypertensi, lehkou fibrilaci a bylo mu nalezeno astma (stejně jako mě). Co je hlavní, že nikdy nekouřil a ani moc nevyhledával hospody. Stává se to trošku jiným mechaniśmem než při kouření ale stává se to a u vrcholového sportu je ta prvděpodobnost trošku vyšší než u kuřáků.
To znamená, že to mám spočítaný. 10 let závodní plavání (vrcholově), 5let podvodní rugby (2roky v repre)10 let klasické rugby (1,5roku v repre) a 12 let kouřím. Je mi 27 hukot.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 04, 2007 8:44 am 

Citace:
BTW srovnavat vitaminy a jedy je trochu mimo misu. Zatim co Vitamin je pro cinnost tveho organismu nezbytny, tak CO, HCN, PCB, PAH, atd. nezbytne pro zivy organismus nejsou.

To máš pravdu, že jsou pro lidské těl onezbytné, ale tělo je geniální stroj, ono si totiž dokáže tyto vitamíny vytahovat z potravy, a je nastaveno tak, aby si s tím vystačilo, proto (krom nemocí) je každé dodatečné živení se vitamíny nadbitečné a jde opět pouze o tzah farmaceutických firem, jak vytáhnout z člověka co nejvíce peněz. Můj druhý bratr ( vím že to už vypadá trapně) mi vyprávěl o tom, jak farmaceutické firmi podplácí primáře, jen aby místo léku za 10 kč psali lék za 100kč. takže taky občas uvažujte o tom, co je "zdravé" a co je jen trik jak z lidí vytáhnout prachy.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 04, 2007 8:49 am 

Serem na tuto debatu. Vzdy je to o tom istom.
Numero zomri si ako chces, trebars sa uvar v tom kotli. :evil:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 04, 2007 9:01 am 

jo a ještě DDD je individuelní záležitost, protože děkuji bohu každý člověk je jedinečný

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 04, 2007 9:30 am 

313_FlyBoy píše:
Nebo si snad myslis ze nejvetsi vyrobce cigaret na trhu zaplatil miliony dolaru odskodneho jen proto, ze se smiloval nad kurakem co umiral na rakovinu?

No v americe vysoudili cokoliv, ženská vysoudila milióny za to že si upekla pudla v mikrovlnce, chlap zas naboural a vysoudil prachy za to, že tempomat, za něj neřídil, zloděj vysoudil prachy na okradeném, za to, že si zabouchl dveře v garáži, kde týden řežíval jen na kole a čipsech, protože lidé, které chtěl vykrást byli v cizině na dovolené.
NEvím přesně za co vysoudiol odškodnění, nwznám rozsudek a neznám důkazy => nemohu to uznat, jako argument

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 126 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina