No. 313 Czechoslovak Fighter Squadron

virtual
Právě je pon dub 21, 2025 9:18 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 302 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte říj 23, 2007 3:40 pm 

313_Pycko píše:
313_123 píše:
hele hugo
proč vlastně katoličtí kněží odmítají pokřtít
děti nepokřtěných rodičů
neodpírají tak podle své víry království nebeské
člověku už v zárodku :?:

alebo - prečo odmietajú zosobášiť mladomanželov ak je jeden z nich luterán ?

protože jsou trhlý
takovej bolševikům bylo na národním výboru
jedno koho sobašej :wink:

a oženili klido i uhlobarona s uklízečkou

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte říj 23, 2007 4:37 pm 

Ohledně křtu má Husita pravdu a s jejich farářem celkem souhlasím, církev smí křtít děti pouze se zárukou, že je rodiče povedou k víře, pokud tato záruka není, toto rozhodnutí je až na dítěti v dospělosti. V podstatě iniciativa křtít děti vzešla od lidí, protože dřív nebylo možné křtít nedospělého člověka, v dnešní době jsem spíš pro křtění v dospělosti a tedy i sjednocení křtu a biřmování, což např. CČSH a potažmo jiné protestantské církve mají v jednom.

Jatože nepovolují sňatky s protestanty? To není pravda, jen je potřeba svolení biskupa, což je formalita. Kamarád je z CČSH a chce si vzít katoličku, takže kdyby mu to někdo zakazoval, věděl bych to :wink: Nicméně doufám, že už brzy ono schvalování co se nekatolických manželů týče brzo skončí, ale snad prý se na tom pracuje, tak uvidíme...

No ekumena je supr, pracuje se na ní, ale nejde v tom mít chaos. :wink:

=1st Czech Lions= TW
RY-H

ObrázekObrázekObrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte říj 23, 2007 5:03 pm 

krtit deti je podle me blbost, pokud nema byt krteni jen nejaka formalita, tak k tomu, ze se nekdo necha pokrtit ho musi privest jeho vlastni svobodna vule, ne aby to za nej nekdo rozhodoval, jinak to nema smysl a ze krteni je jen takova rodinna slavnost, imho

btw: ja jsem pokrteny, tak napul, deda byl reditel skoly, takze aby me pokrtil pan farar bylo tak trochu nemyslitelne, tak prababicka zaskocila do kostela pro svecenou vodu a pokrtila me sama ;)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 24, 2007 5:23 am 

no jo ale když umře nepokřtěné
nemuže do nebe
aspon to kdysi tvrdila katolická církev
a přece boží zákon se nezměnil už 2000 let.
nebo si ho církev upravuje podle sebe
jak se jí to zrovna hodí

maj tam kluci kněžtí nějakej bordel :shock:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 24, 2007 6:15 am 

Já, naši dcerku pokřtím, až to bude možné. Myslím před velikonoci. Je to velká výhoda. Je pod ochranou Boha.
Bůh posuzuje podle skutků, tak je psáno v písmu. Hmm, teď to nebudu hledat, pometu do rachoty. Já bych tohle nechal na bohu, kdo má jít do nebe a kdo né. Existují skokani, kteří nepotřebují křest. Příklad: mentálně postižení lidé, miminka a nebo třeba nějaký domorodci v pralese, kteří neví ani, že nějaké evangelium existuje a přitom se chovají (řekněme) moc dobře.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 24, 2007 12:09 pm 

Citace:
Existují skokani, kteří nepotřebují křest.

:shock: NIKDO nepotrebuje krest, aby sel do nebe, jestli kterakoliv cirkev tvrdi opak, nebo tvrdi, ze krest by mel byt neco jako listek za zvyhodnenou cenu, tak je to zvracene a nechapu jak se s tim muzete ztotoznit.

A buh snad meri vsem stejnym metrem, proto nechapu, jak pokrtenim nejaky mzpusobem zmenis to, jak bude chranit tvou dceru. Nebude mit stejny efekt, kdyz se za jeji ochranu treba pomodlis? A kdyz uz jsem u toho, tak nevim proc by jedno dite melo byt chranene vice nez druhe, ktere ma treba neverici rodice, muze za to snad toto dite?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 24, 2007 12:33 pm 

hawk píše:
:shock: NIKDO nepotrebuje krest, aby sel do nebe, jestli kterakoliv cirkev tvrdi opak, nebo tvrdi, ze krest by mel byt neco jako listek za zvyhodnenou cenu, tak je to zvracene a nechapu jak se s tim muzete ztotoznit.

A proto šli ŽIDÉ do plynu že? 8)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 24, 2007 3:13 pm 

Hawku, dal si tomu korunu a moc tomu nerozumíš. Pročti si můj poslední příspěvek, ano.
Netvrdím, že nepokřtěné dítě nemá šanci se dostat do nebe, to za prvé. Za druhé, vím jen jedno. Býti pokřtěn zásluhou věřících rodičů je dar.
Jak jsem již psal, nebyl jsem věřící a dokonce jsem proti těmto lidem vedl jakousi soukromou válku. Vysmíval jsem se všem co věří.
Ale jako malinké dítě jsem byl zásluhou mé už nežijící babičky pokřtěn. Ani mé rodiče mě nevychovávali v duchu křesťanském.
Když jsem toto vypravoval jednomu duchovnímu řekl: Tím, že jsi byl pokřtěn, pamatoval na tebe Duch svatý. Chránil tě, ikdyž jsi se Bohu vysmíval. A tak tomu věřím i já teď. :wink:
ps: škoda, že jsem naposledy nenapsal mezi skokany i děti. Vše jsem uváděl jako příklad.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 24, 2007 3:25 pm 

porad nechapu k cemu to krteni je? Ma to pouze symbolicky vyznam, nebo by melo mit i nejaky prakticky dopad? V podstate pises, ze jo a ja tvrdim, ze to neni spravedlive a jestli je buh takovy jak ho popisujete, tak mu je nejake krteni uplne jedno (imho ;) )
Kdyz to vemu kolem a kolem, tak krest nepotrebuje zadny clovek co se chova slusne a muze stokrat o nejakem evangeliu vedet, dokonce i kdyz cely zivot neveri v boha, tak by mel jit do nebe a vstupni podminky by pro nej mely byt stejne jako pro cloveka, ktery se cely zivot modli a je pokrteny.

Citace:
Býti pokřtěn zásluhou věřících rodičů je dar.

Proc?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 24, 2007 4:18 pm 

313_OTU_Husita píše:
Hawku, dal si tomu korunu a moc tomu nerozumíš. Pročti si můj poslední příspěvek, ano.
Netvrdím, že nepokřtěné dítě nemá šanci se dostat do nebe, to za prvé. Za druhé, vím jen jedno. Býti pokřtěn zásluhou věřících rodičů je dar.
Jak jsem již psal, nebyl jsem věřící a dokonce jsem proti těmto lidem vedl jakousi soukromou válku. Vysmíval jsem se všem co věří.
Ale jako malinké dítě jsem byl zásluhou mé už nežijící babičky pokřtěn. Ani mé rodiče mě nevychovávali v duchu křesťanském.
Když jsem toto vypravoval jednomu duchovnímu řekl: Tím, že jsi byl pokřtěn, pamatoval na tebe Duch svatý. Chránil tě, ikdyž jsi se Bohu vysmíval. A tak tomu věřím i já teď. :wink:
ps: škoda, že jsem naposledy nenapsal mezi skokany i děti. Vše jsem uváděl jako příklad.

to tomuto vy veríte ??? :o :roll: , no nech,je to vaša voľba :negr:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 24, 2007 5:25 pm 

joj jojoj. :D
Tady se pouštím na tenký led. Mohu to hodně pokazit a mohu taky vypadat jak blb, který tomu vlastně nerozumí atd.
K čemu je křest? A k čemu to vše? Tak tomu mi věř, tímto se zabývají teológové význačných jmen a je to na dlouho.
Existuje dobro a zlo. Je to velká bitva. Začíná to už od toho okamžiku, proč vlastně vyhnal Bůh Adama a Evu z ráje. Mám to vypisovat?
Snad to každý zná.
Neposlušný anděl přesvědčil Adama a Evu o zakázaném ovoci. Bůh vytvořil vesmír, planetu Zemi, zvířata, lidi. Genesis. To bylo jeho dílo. (Mimochodem patřím mezi křesťany, kteří umí spojit Boží stvoření s evolucí. Ty vado, to jsem netušil, že takovým tématem, se tady budu zabývat. Místo abych si zalétal).
Bůh je dobro a ve Starém zákoně je mnoho připomenutí, že jednou na Zem pošle Bůh mesiáše, který vše napraví a dá lidem naději ve vrácení do ráje.
A tady je potřeba napsat Ježíšovo poslání. Musím taky připomenout Jana Křtitele, protože se ptáš na křest.
Čiňte pokání a dejte se pokřtít na odpuštění hříchů, jak je psáno v knize slov proroka Izaiáše. A tomu se taky říká milí Hawku exorcismus. Tím, že se nechám pokřtít a nebo nechám pokřtít mé dítě, chráním ho od mocnosti zla. Je jasné, že takový člověk se může chovat zle, to nezaručím. Mě moje dcera v 15 letech může říci, hele tato, to čemu věříš je nesmysl a já na to kašlu. Nic s tím nenadělám a jen se mohu modlit, že se snad vrátí ke svým sestrám a bratrům. Bůh zná svoje děti i ty nepokřtěné a vždy se snaží nás dát na svou stranu. I tebe Hawku, Numero, Rusko atd, atd....
Nový zákon předpokládá existenci démonů jako samozřejmost a nejen evangelia, nýbrž i různé části zvláště Pavlových listů obsahují rady ohledně obrany před vlivem zlého. Ježíš podle líčení evangelií pomocí exorcismu kromě přímé posedlosti zlem uzdravoval i rozličné nemoci. Vyhánění zlých duchů však tvoří součást rozličných zpráv o Ježíšově činnosti. V jednom z líčených příběhů Ježíš vyhání z člověka celou legii démonů. Moc vyhánět zlé duchy dostávají od Ježíše i jeho učedníci.
Tento odstaveček jsem opsal, protože je to výstižné.
Hřích :roll:
To je velký problém nás lidí. Jsme slaboši. Znám lidi - křesťany - kteří se zrovna nechovají, jak by měli podle Ježíšova učení. Na druhou stranu je nemohu soudit. To může jen Bůh. Sám jsem hříšník. Proto chodím do kostela, zpovídám se bohu, né jen tam a je mi ze mě blivno.
Znám příběh jedněch námořníků. Pluli si na své zaocéanské lodi a bylo jim veselo i truchlivo. Jeden z nich byl chlap jak hora a drsný típek. Modlil se a všem to bylo směšné. Jednou jim řekl. Máte velké štěstí, že jsem černoprdelník, jinak bych vás všechny naházel žralokům.
A o to tady jde. Snažit se chovat tak, jako chceme, aby se chovali k nám ostatní lidi. Ježíš nás učí, milujte se.
ps: je toho mnohem více, ale nechám prostor Hugovi.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 24, 2007 5:32 pm 

Nikdy bych to tu nepsal, ale když se ptáte. :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 24, 2007 6:11 pm 

Citace:
Tím, že se nechám pokřtít a nebo nechám pokřtít mé dítě, chráním ho od mocnosti zla.

no, to jsi mohl napsat driv, to jsem chtel slyset ;) Predpokladam, ze buh s touhle ochranou nema co delat (primo), ale je to jakesi ockovani ( doufam, ze vas tahle ma terminologie neurazi, mne se to pak lip chape ;) ). Tedy nedostanu za to slevu na vlak do nebe ani si za to nekopim par hodin pozornosti do boha navic, ale budou se me potom stitit demoni.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 24, 2007 6:59 pm 

Tak na to aby jsi se dostal z místa na místo také nepotřebuješ auto, a není pravda, že lidem měří Bůh stejně. Měří jim spravedlivě, ale nikoliv stejně. Pro takového kanibala v pralese, bude mít jistě víc pochopení, páč většinu špatných skutnků dělá v nevědomosti, Bůh bude soudit jeho svědomí, navzdory tomu někdo kdo je pokřťen a třeba má i zkušenost s bohem a stejně se od něho odvrátí nebo se chová špatně bude souzen přísněji, takže vlastně Bůh nenadržuje křesťanům, možná spíš jim dává víc prostředků a vědomostí k tomu být lepší, ale je od nich též víc očekáváno.

Křest znamená asi když člověk řekne Bohu: "Pane, chci být tebou spasen, ale má vůle je slabá, prosím, nedopusť, abych se od Tebe odvrátil a veď mě k Tobě, a to i když by to pro mě znamenalo nepřijemnosti." Tedy si myslím, že člověk, který je pokřeťen patrně bude i spasen, i kdyby nakonec udělal spoustu zla. I když trest za ono zlo ho nemine, ale nebude věčný. To je podle mě význam křtu, ale je třeba svobodné plně uvědomělé vůle, která se dostavuje až skoro v dospělosti, takže tuto funkci u katolíků převzal křest Duchem svatým. A je také třeba si uvědomit, co znamená takové bezpodmínečné "ano" Bohu.

Jinak ochrany od zlého se dostává všem lidem, jen ale nevěřící nevědomně otevřou zlému brány své duše dokořán. Takže křest neberu jako očkování, ani nošení kdovíjakých svěcených křížků není o moc lepší ochrana, křesťanství není zaklínání s amulety nebo ochrannými rituály. Navíc skoro určitě bych našel někoho pokřtěného, kterému taková ochrana nepomohla. :wink:

=1st Czech Lions= TW
RY-H

ObrázekObrázekObrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 24, 2007 8:04 pm 

pokud bych se mel drzet teveho vykladu, hugo, tak potom nechapu proc husita dava krtit svou dceru ;)

Citace:
páč většinu špatných skutnků dělá v nevědomosti

co to je spatny skutek? Tohle ma buh sakra slozite, protoze kultury jsou od sebe sakra odlisne a v chapani co je dobre a co zle se opravdu velmi lisi. Precti kmenu v africe hamleta a uvidis, ze si ho budou vykladat uplne jinak nez ty. Univerzalni moralni pravidla neexistuji (snad jen incest je tabuizovan ve vsech kulturach). Kanibal nedela sve skutky z nevedomosti, on moc dobre vi co dela, jen v jeho kulture to ma jiny vyznam nez v nasi. Pochopitelne ted muzes namtnou, ze si buh "nas" ("zapadni" civilizaci) vyvolil, aby jsme sirili jeho (jedina spravna) slova, ale proc nas a proc nedal stejnou sanci treba kanibalum?

btw: neodmitan (ani neprijimam, spis proste nevim) existenci boha jako takoveho, jen mu nerozumim (rad bych s nim pokecal, anebo radsi ne, jeste bych si mohl myslet, ze jsem se zblaznil) a nemam rad cirkve

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 302 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina