No. 313 Czechoslovak Fighter Squadron

virtual
Právě je ned dub 20, 2025 10:20 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 162 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř úno 15, 2006 11:55 am 

Ok ... můžem namodelovat ten brífing room :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon bře 20, 2006 8:39 pm 

něco na mls...bomber (UK) si pohrál s modelem "mý" flakový věže, otexturoval jej a dosadil do TW - čímž mi vrátil motivaci a proto mě vidíte na nebi tak málo - zas modeluju....ale lítat budu chodit, jen si teď musím rozdělit čas

Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 09, 2006 8:53 pm 

tak...sice je to rozpracované, ale nedá mi to...Mek by mi mohl darovat ten jeho motor, ať to mám komplet :)

ObrázekObrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon dub 24, 2006 4:06 pm 

no...taky přispěju svou kapkou do mlýna....bude to průběžně doplňováno:

http://www.model.estranky.cz/

po dlohých 12 letech mi to lépe nešlo :? ale snad to není tak zlé. Holt Tamyia by vypadala jinak...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon dub 24, 2006 6:53 pm 
Oblaku, neni to vubec spatne - s tou Tamyiou mas urcite pravdu, ale taky bych se s dovolenim nazval modelarem a dle meho na miste cislo 1 v tomhle umeni stoji ruce spolecne s vybavenim. Holt bez strikaci pistole ty prechody nikde nubudes mit bez pretahu, plynuly a dokonale rovny. Bez X strikacich tmelu a podkladovych zrnitych laku ti barvy nikdy nechytne tak dokonale jako s nima. Bez vselijakych specialnich vodicek na otisky vzdycky pujde poznat, ze tam jsou. Zkus si jednou koupit casopis modelar a uvidis ;-) stoji to za to - je to nadhera, ale vubec ne jednoducha... Proto se vic venuju papirovym modelum - na ty tolik nastroju nepotrebujes a taky se z nich daji delat divy... jestli bude zajem, neco bych tez mohl nafotif 8)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon dub 24, 2006 7:31 pm 

pěkně kluci, nacpěte tu toho co nejvíc, ať mám motor, co mě požene dál :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon dub 24, 2006 8:03 pm 

víš smrky...chodíš na modelfórum????tam jeden modelář dělá jeden z mých dvou modelářských snů.
1) první můj sen je spitfire Vb od tamyie, 1/72, resiny kokpit, kamufláž 42 dieppe.....s krásnými pruhy. nejlépe někdo z našich squadron... jeden z nich to tam zrovna dělá. osobně s mým spitem vůbec spokojen nejsem, je to špatně vytmelené, šedá je tmavší než má být, odtokovka je hrubá a spousta dalších věcí....
2) S-199 vymakaná.....v 1/72 :)

já to stavím pro dobrý pocit aby se to líbilo hlavně mně....kamarád co jsme spolu začínali má skvělou stříkací pistoli, stavebnice kupuje jenom ty nejlepší a dostal se tak daleko že chce odřezat šachty z mustangu tamyia bo se má resinové lepší. mně se ty tamyacké líbí...nějaký surfacer, stříkaní, olejovky, olítání atd....jo...ale já vždycky budu stará škola..tmel, štětec, malinkaté olétání...vodičky pod obtisky mám, ale nějak jsem je na tom spitu nechtěl zkoušet :)...a skončím tím že to stříknu silikonem :) a bude se mi to líbit. taky nemusím mít všude otevřenou kabinku :) radši je mám zavřené....btw. hoď si taky nějaké obrázky na net ať se mohu kouknout :) co máš pěkného. Btw. mám ještě starou herku (buff Mk.I) ze singapuru RAF (matchbox) slepoval jsem mu tedka podvozek, tak ho tam potom taky přidám (kua to je stařeček, ještě ze střední....12 let?) :)

btw. na těch estrankach máš stránky s fotkama nahozené za 5 minut (doslova) a 30 MB volného místa...to stačí :)

jinak letadelka co mám doma postavené..moje jsou spit, avia b35, buffalo...zbytek už jsem zrušil...jo a ještě Me410 s 50tkou laufem......pak mám doma FW190A (heinz bar) 190D-9(13-hasegawa stará.....nebo to byla italerka?už nevím..)Bf110, A6M, P-400.....ale ty jsem nedělal ... ty mám jen vystavené. (od toho kámoše :) Na asfalfestu na požádání ukážu :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon dub 24, 2006 8:29 pm 

kluci modelářský, už jsem to psal na simulátory a blender fórum, ale hodím to i sem:

HaniSS(cz) píše:
tak...mám prosbu

KI se blíží dokončení (no, je ve stavu jako před 14ti dny, ale stačí tak 2h práce a je ready - teda 3D)

Ale pak budu potřebovat 2D a to buď něco takovéhoto:
Obrázek
je to vycucnuté ze zgerbiakova modelu, takže zgerbiaku, odkud to máš? :)

Nebo pokud je někdo zběhlý v 2D editorech, typu paintshop,photoshop,gimp, tak pomalovat tenhle plánek (originál velikost bych dodal):
Obrázek

jinak, jako s veloušem, i s tímhle jsem se už prohnal po obloze v TW, byť tomu chybí ten ventilátor vepředu :)

Obrázek

jelikož vy co děláte plastikařinu míváte většinou ty schémata kamufláže, případně přímo 4 barevné pohledy, nenašlo by se tam něco na tu mou KI27 ?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon dub 24, 2006 8:39 pm 
Tak daleko jako ty jsem se s plastikama ani nedostal - nejak je mi ten papir blizsi - ale plast budu porad precejenom obdivovat... Fotky jsem zitra nejaky hodim, jeste to ale musim nafotit ;-)

btw. nejak jsem postupem casu dospel k tomu, ze modelari musi bejt magori :lol: ja kdyz delam model, tak to delam se vsim vsudy, prcam se s takovyma detailama, ktery "normalni" clovek nikdy neuvidi - dokonce kolikrat ani rozhodci na soutezich :wink: a delam to tak prave proto, ze to delam pro sebe - protoze se mi libi se tyden srat s motorem do SdKfz 250 atd. a taky asi proto, ze jsem perfekcionista - nemodelar to nikdy nepochopi... na druhou stranu, uz jsem taky videl modely, ktery byly staveny jaksi "seriove" a jen tak pro produkci, nikoli pro dobrej pocit....

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon dub 24, 2006 10:37 pm 

pěkný ! už přemejšlím,že tu svoji kitařinu taky vopráším

je škoda těch cca 50 kousků co mi zbylo,nechat dál válet ve skříni :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte dub 25, 2006 2:36 pm 

no...ki27 pokud mne paměť neklame bych mohl vyhrabat a naskenovat přes víkend u našich. Kdysi na ni vyšlo něco v letectví...mám ještě revi a APKR v elektronické podobě, pokud by jsi věděl kam sáhnout tak je k dispozici...jinak bych musel prohledat nějaké tajné zdroje...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte dub 25, 2006 5:46 pm 

neumím sehnat nic..budu vděčný za cokoli..na googlu jsem vyhrábl jeden obrázek, ale nic moc :/

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte dub 25, 2006 8:51 pm 

volume, jsem šnek, ale zkusím něco sehnat...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte dub 25, 2006 9:07 pm 

f klidu, já už ten motor + vrtuli dodělávám 3 tejdny :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř dub 26, 2006 12:46 pm 

313_Volume píše:
neumím sehnat nic..budu vděčný za cokoli..na googlu jsem vyhrábl jeden obrázek, ale nic moc :/

skus pozrit tuto
http://images.google.sk/images?svnum=10&hl=sk&lr=&q=Nakajima+nate&btnG=H%C4%BEada%C5%A5

a to isete len kus inde ;)
http://images.search.yahoo.com/search/images?p=Nakajima+nate&ei=UTF-8&fr=FP-tab-img-t&x=wrt

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 162 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina